Baletnim pokretima do vretenastih mišića!

Balet pilates novi je program tjelovježbe u Hrvatskoj. Tjelovježba je kombinacija najboljih vježbi iz pilatesa i najljepših vježbi iz baleta a osmislila ju je mlada zagrebačka baletna pedagoginja i instruktorica pilatesa Nataša Huljak.

Balet pilates novi je program tjelovježbe u Hrvatskoj. Tjelovježba je kombinacija najboljih vježbi iz pilatesa i najljepših vježbi iz baleta, a osmislila ju je mlada zagrebačka baletna pedagoginja i instruktorica pilatesa Nataša Huljak.

„Ovaj program na snažan, ali neagresivan način oblikuje tijelo te izgrađuju snagu, fleksibilnost i vretenaste mišiće. Cilj mi je pretvoriti vježbanje u užitak te razviti poštovanje prema tijelu kroz pažljivo osmišljene i izabrane vježbe te poštivanje osobnih mogućnosti tijela“ objašnjava Nataša.

Balet i pilates

Balet pilates usmjeren je na rad svih dijelova tijela, s naglaskom na gornji dio tijela i na pravilno držanje. Svaki trening je drugačiji i s drugačijim rekvizitima. U balet pilates programu Nataša izuzetnu pažnju usmjerava na pravilno i precizno izvođenje pokreta i usmjerava polaznice na svjesnu i intenzivnu aktivaciju mišića, što je važno i za balet i pilates, ali i kvalitetno oblikovanje tijela. Program je prikladan za svaku životnu dob, a rezultat tjelovježbe je povećanje snage i fleksibilnosti tijela te vretenasti mišići.

Instruktorica Nataša Huljak kaže i kako program djeluje na samopouzdanje, eleganciju i profinjenost. „Naš pristup tjelovježbi je edukativan. Želim da polaznici prihvate svoje tijelo i razviju zdrav odnos prema pokretu, tijelu i tjelovježbi kao svakodnevnoj potrebi“ objašnjava Nataša dodajući kako je tijelo instrument koji treba redovito održavati i uživati u ljepoti njegova oblikovanja.

Komentari