Kako se natjerati na vježbanje?

Zapamtite - 1.mjesec je najteži. Izrada vježbe je prioritet i dio vašeg života koje traži dugoročno opredjeljenje.

Zapamtite - 1.mjesec je najteži. Izrada vježbe je prioritet i dio vašeg života koje traži dugoročno opredjeljenje. Obratite pažnju da ne preskačite obroke i obavezno vodite računa jeste li popili dosta vode. Ne brinite se ako ste pozvani na proslavu, uživajte u njoj bez puno krivnje. Ako vježbanje možete početi s nekim drugim, uvijek pomaže kada imate prijatelja za tjelovježbu to će svakako povećati odgovornost.

Očekujte ove vrstu emocija kada se odlučite započeti vježbanje:
1. tjedan - uzbuđeni ste i motivirani novim režimom vježbanja, bolje je vježbati konstantno 3 puta tjedno nego 5 puta i ispasti iz forme.

2. tjedan - još uvijek vam dobro ide, možda su mišići malo upaljeni, ali se dobro osjećate. Možete primijetiti da vam odjeća bolje pristaje i da se u njoj bolje osjećate.

3. tjedan - imate osjećaj visoravni. Vaše mršavljenje je sada usporeno, ali se sada sigurno bolje osjećate i vjerojatno vam se spava. Kada ste u dvojbi - samo nastavite vježbati.

4. tjedan - zapitajte se što možete učiniti bolje? Možete li vježbati duže i bolje? Postavite si dnevne ciljeve i držite ih se. Pozovite i svoj um u režim za vježbanje.
 

Vježba tijela

Komentari