Koji ste fitness tip?

Odabrati aktivnost koja najbolje odgovara vašoj osobnosti vrlo je važno jer je to poticaj koji vam treba kako biste lakše ostvarili sportske ciljeve.

Ako ste društveni, pokušajte bilo što u paru ili skupini
Nađite društvo za tenis, najbolje u parovima, ili se dogovorite s prijateljima za vježbanje u teretani, odlazak na trčanje, vožnju bicikla ili hodanje.

Ako volite imati sve pod kontrolom, pokušajte s jogom, pilatesom ili vježbama za snagu
Uz malo iskustva, lako možete vježbati sami kod kuće, tako neće biti mogućnosti za nepredvidivosti poput prazne gume, zatvorenog bazena... koje bi mogli upropastiti vaše dobre namjere.

Ako ste uvijek prezaposleni, pokušajte s kratkim i češćim aktivnostima
Možda nemate 60 niti čak 30 minuta u komadu, ali svatko može pronaći tri puta po deset minuta u danu. Odlazite na kratke šetnje. Pronađite načina da dodate pokoji korak, na primjer penjite se stubama, parkirajte se ili izađite iz tramvaja ili autobusa stanicu ranije. Ili nabavite DVD s kratkim vježbama.

Fitness aerobik

Ako vam stvari brzo dosade, pokušaji kombinacijama
Kombinirajte aktivnosti u kojima uživate, poput plivanja, vožnje bicikla i trčanja, i bit ćete toliko zaokupljeni da nećete imati vremena za dosadu. Ili si postavite kao cilj tri događaja godišnje, primjer natjecanje u skijaškom trčanju s prijateljima ili dobrotvornu utrku, i ima ćete cilj kojem ćete težiti.

Ako ste super senzibilni, izbrišite rije "vježbanje" iz svog rječnika
No, to ne znači da možete samo sjedi u naslonjaču. Pronađite hobi koji vam si sviđa, na primjer rad u vrtu, šetanje psa igranje badmintona ili frizbija... Važno i postaviti si ostvarive ciljeve, poput: ću biti aktivna deset minuta.

Ako lako odustajete, pokušajte s hodanjem
To je nešto što radite od svoje prve godine, jeftino je i možete vježbati svugdje. Kad izlazite iz kuće postavite si točan cilj, na primjer "Danas ću hodati 20 minuta više nego obično", umjesto samto "Hodat ću više".
 

Komentari