Sanjarica

Sanjarica - Sanovnik Sanjarica je alat koji je stvoren za interpretaciju slika u snu. Sanjarica uključuje određene slike koje su povezane sa određenim interpretacijama. Uglavnom, sanjarice pretpostavljaju da su snovi smisleni i odrazuju znanje koje je kao prvo dostupno na podsvijesnom nivou.

Interpretacija sna je proces davanja značenja snovima. U mnogim drevnim društvima, uključujući Egipat i Grčku, snovi su se smatrali nadnaravnom komunikacijom, ili način božanske intervencije ćiju su poruku mogli otkriti samo oni sa posebnim moćima.

Interpretacija sna je uzeta kao dio psihoanalize krajem 19 stoljeca. Manifestacija sadržaja u snu (ono što vidimo u snu) se analizira kako bi se otkrio skriveni sadržaj sna (podcrtane misli u snu - zašto se baš to sanjalo).

Briga

Mali insekti, rojevi, simboliziraju male brige; veliki insekti simboliziraju velike.

Oživjeti

Vi ste oživjeli - uspjeh na poslovnom i emotivnom planu. Netko drugi oživljava - ako vam je osoba draga, imat će problema sa zdravljem.

Kosa

Ukras i ponos. Ćelavost u snu znači smanjenu životnu snagu. Crna kosa predstavlja mladost i snagu; sijeda kosa predstavlja mudrost, osobu u koju se možemo pouzdati; plava kosa predstavlja senzualnost.

Kastracija

Prastari strah muškaraca. Očituje se se kao strah i pad životne energije. Snovi koji simboliziraju strah od kastracije su: pad u trnje, gone nas proždrljive životinje, vidimo sebe kao ćelave, padamo s kule, zahrđa nam ključ, itd.

Žudnja

Nezadovoljena - brige, problemi. Zadovoljena - rješavat ćete tuđe probleme.

Bogalj

Vidjeti - zavjera bliskih osoba. Razgovarati - ugodno druženje s osobom koju ćete upoznati. Postati - razočarenje u poslu ili ljubavi, noguće povrede.

Raketa

Raketa koja se diže uvis - imate dobre ideje i potrudite se da ih ostvarite.

Ljiljan

Žuti ljiljan znači izgubljeno povjerenje; slomljeni ljiljan znači neprilike u ljubavi.

Pogubljenje

Ako sanjate da vas vode na pogubljenje, doživjet ćete razočarenje; ako sanjate da vi vršite pogubljenje, imat ćete veselje u kući.