Sanjarica

Sanjarica - Sanovnik Sanjarica je alat koji je stvoren za interpretaciju slika u snu. Sanjarica uključuje određene slike koje su povezane sa određenim interpretacijama. Uglavnom, sanjarice pretpostavljaju da su snovi smisleni i odrazuju znanje koje je kao prvo dostupno na podsvijesnom nivou.

Interpretacija sna je proces davanja značenja snovima. U mnogim drevnim društvima, uključujući Egipat i Grčku, snovi su se smatrali nadnaravnom komunikacijom, ili način božanske intervencije ćiju su poruku mogli otkriti samo oni sa posebnim moćima.

Interpretacija sna je uzeta kao dio psihoanalize krajem 19 stoljeca. Manifestacija sadržaja u snu (ono što vidimo u snu) se analizira kako bi se otkrio skriveni sadržaj sna (podcrtane misli u snu - zašto se baš to sanjalo).

Sjekira

Raskid s prošlošću, nadilaženje problema, presijecanje nekih štetnih odnosa, grub prekid neke ljubavne veze.

Porođaj

Prisustvujete li porođaju, bit ćete pozvani na sud kao svjedok; pomažete li pri porođaju, dobit ćete milostinju; rađate li sami, platit ćete neko zlodjelo.

Smetlište

Poboljšat će vam se materijalne prilike; nagaziti na smetlište - kućne neprilike.

Potok

Stajati ili kupati se u potoku - skoro ozdravljenje; bistra voda u potoku - prijatna budućnost; potok bogat ribom - unosan posao; potok koji polako teče - nemarni i lijeni suradnici u poslu; dubok potok - neiskreni prijatelji; mutan potok - nevolja; isušen potok - dolaze teška vremena; vidjeti svoju sliku u potoku - sreća i dobitak u igri.

Srce

Simbol sloge, ljubavi i prijateljstva.

Plamen

Znak naglašene psihofizičke snage. U odnosima s ljudima ćemo doživjeti toplinu, zaljubljenost. Bit ćemo dobrog zdravlja.

Filozof

Sanjati filozofa znači da vas očekuju neprilike i nesuglasice; ako sanjate da ste vi filozof - bit ćete izloženi nekoj sramoti, neimaštini.