Sanjarica

Sanjarica - Sanovnik Sanjarica je alat koji je stvoren za interpretaciju slika u snu. Sanjarica uključuje određene slike koje su povezane sa određenim interpretacijama. Uglavnom, sanjarice pretpostavljaju da su snovi smisleni i odrazuju znanje koje je kao prvo dostupno na podsvijesnom nivou.

Interpretacija sna je proces davanja značenja snovima. U mnogim drevnim društvima, uključujući Egipat i Grčku, snovi su se smatrali nadnaravnom komunikacijom, ili način božanske intervencije ćiju su poruku mogli otkriti samo oni sa posebnim moćima.

Interpretacija sna je uzeta kao dio psihoanalize krajem 19 stoljeca. Manifestacija sadržaja u snu (ono što vidimo u snu) se analizira kako bi se otkrio skriveni sadržaj sna (podcrtane misli u snu - zašto se baš to sanjalo).

Nagost

Nagoviješta oskudicu, siromaštvo, emotivnu i duhovnu prazninu, nedostatak društvenog ugleda.

Briga

Mali insekti, rojevi, simboliziraju male brige; veliki insekti simboliziraju velike.

Lutka

Simbol nostalgije za djetinj-stvom. Ako je bačena i pokidana, znači prekid s djetinjstvom. Kod starijih žena je simbol neprihvaćanja starosti. Kod muškaraca predstavlja žensku osobu nalik "slatkoj maloj lutkici".

Stol

Postavljen stol - želja za komunikacijom, ljudskim dodirom; prazan stol - posustali smo, predali smo se, umorni smo.

Porculan

Blagostanje; razbijati porčulan - bolest; kupovati porculan - osnovat ćete vlastitu kuću.

Žmiriti

Vidjeti nekoga nenadani dobitak. Žmiriti - uspjeh u poslu.

Čizme

Simbol su strogosti, pokoravanja. Ako muškarac sanja da ih obuva žena, crno mu se piše!.

Mokraća

Po starom vjerovanju ovo je simbol koji najavljuje neugodnosti. Mokriti u snu je loš znak.

Skamenjenost

Koju osjećamo u snu je kazna za neumjerenost; nakon počinjenog grijeha jak osjećaj krivnje. Upozorenje da ne žudimo za nečim što nam šteti tijelu ili duhu.

Invalidnost

Vidjeti invalida - ne povjeravajte se, pazite na ljude oko sebe. Biti invalid - riješit ćete probleme. Rukovati se s invalidom - radosna vijest, novčani dobitak.