Šest načina kako se zabaviti vježbanjem

Tjelovježba je zasigurno posljednja na listi stvari koje želite raditi u slobodno vrijeme. Početak godine idealan je da vaše tijelo dovedete u pravu ravnotežu duha i tijela, a najbolji način za to je upravo tjelovježba.

Tjelovježba je zasigurno posljednja na listi stvari koje želite raditi u slobodno vrijeme. Početak godine idealan je da vaše tijelo dovedete u pravu ravnotežu duha i tijela, a najbolji način za to je upravo tjelovježba.

Živimo u vremenu kada je slobodnog vremena sve manje, a obaveza sve više i ne ostavljaju nam previše vremena da se posvetite sebi. Nemojte zaboraviti voditi računa o svom tijelu i malo okrenuti listu prioriteta tako da tjelovježba ipak nije pri dnu liste. Stoga pronađite slobodnog vremena i pobrinite se za sebe.

POčnite godinu vježbanjem
Andresr/Shutterstock.com

Šest načina kako tjelovježbu učiniti što uzbudljivijom

1. Provjerite ima li netko od vaših prijatelja želju i volju za vježbanjem, jer će vas prijatelj motivirati, a i na taj način ćete provesti više vremena s vama dragom osobom. Nemojte izabrati baš svakoga, odaberite nekoga tko puca od energije, tko je zabavan te se raduje vremenu koje ćete provesti skupa.

2. Vožnja biciklom može biti odličan način da spojite ugodno s korisnim, jer ćete prilikom vožnje sigurno proći kroz mjesta koja prije niste vidjeli i dobit ćete želju da svaki puta posjetite mjesta koja prije niste, a ono što je još važnije vaše tijelo će biti u odličnoj formi.

3. Ako želite upoznati nove ljude, grupni fitnes je idealan za to, jer će vam upravo to biti dodatna motivacija svaki puta kad budete išli na fitnes. Ovo je super način da poboljšate gibljivost, mišiće, da se opustite, zabavite i da pritom upoznajete nove ljude.

4. Raspitajte se u vašoj sredini gdje možete probati i naučiti nešto novo. Okušajte se u golfu ili tenisu. Ne samo da ćete istopiti kalorije, također ćete naučiti nešto novo.

5. Plesom do zdravlja. Danas na svakom koraku postoje plesne škole, upišite se u jednu te dovedite do savršenstva svoj ritam i ravnotežu. Latinski plesovi su najbolji za to. Ples je idealan za jačanje kardiovaskularnog sistema, te izdržljivosti.

6. Ako imate djecu, aktivirajte i njih. Sport je idealan način da ih maknete od mobitela i računala, da se zabavite i kvalitetno utrošite slobodno vrijeme. Sigurno u blizini imate igralište bilo za košarku, nogomet ili rukomet, iskoristite terene koji vam se nude. Suradnjom s drugim roditeljima iz ulice ili kvarta oformite timove, te održavajte tjedna natjecanja, održavajte treninge, mogućnosti su bezbrojne.

Iskoristite početak godine za okretanje novog poglavlja u održavanju vašeg tjelesnog zdravlja i odaberite idealan način tjelovježbe. Ako kroz neko vrijeme shvatite da način vježbanja za koji ste se odlučili ipak nije idealan za vas potražite drugi oblik rekreacije, sigurno ćete naći ono idealno za vas samo nemojte odustati.

Komentari