Srušeni mitovi o zdravoj prehrani

Zdrava prehrana mnogim ljudima današnjice postala je važan dio u odnosu na nekadašnji način prehrane kao sušta suprotnost punokaloričnoj prehrani i bazira se na beskaloričnoj ishrani tako da možete saznati koja hrana je u stvari dobra za vas ...

Zdrava prehrana mnogim ljudima današnjice postala je važan dio u odnosu na nekadašnji način prehrane kao sušta suprotnost punokaloričnoj prehrani i bazira se na beskaloričnoj ishrani tako da možete saznati koja hrana je u stvari dobra za vas i iznenadit ćete se što ste sve pogriješili u svojim dijetama.

Bilo je dosta govora o načinu prehrane o onome što je dobro, a što nije za vas i obzirom da je sve više i više pretilih ljudi, interes za zdravu prehranu u kojoj ćete gubiti na težini dosegla je vrhunac. Ima mnogo zdravih dijetalnih prehrana i metoda koje će vas zanimati i koje zagovaraju nizak unos masti, pakirano voće, dijete s niskim kalorijama su kao one najbolje ali prema najnovijim istraživanjima nije baš sve ono što se smatralo zdravim bilo i dobro za vas pa vam preporučamo da provjerite što je od toga zaista zdravo.

Mitovi o prehrani
Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock.com

Voćna dijeta
Kada se želimo zdravo hraniti prelazak na voćnu ishranu je preporučljiv ali obzirom na voćne šećere u voću ipak je bolje odabrati povrće nego voće. Stručnjaci su mišljenja da, ako koristimo voće s tankom kožicom kao što su jabuke i bobičasto voće i ako dodamo malo orašastih plodava tad će razina šećera biti ujednačena u suprotnome će razina šećera rapidno rasti i osjećat ćete se umorno i imat ćete još veću potrebu za slatkim. Savjet stručnjaka je da koristite što više cjelovite nerafinirane i prerađene namirnice što je više moguće.

Obrano mlijeko
Mnogi ljudi umjesto punomasnog mlijeka koriste obrano mlijeko kako bi izbjegli dodatne kalorije ali to možda i nije najbolji izbor obzirom da se pridržavate uputa svoje dijete, mlijeko i nije tako bogato masnoćama i ono sadrži vitamine topive u mastima kao što su A, D, E, K i ako dnevno popijete čašu mlijeka još nećete pogriješiti popijete li i čašu punomasnog mlijeka. Neće vam škoditi.

Niskokalorični začini za salate
Mnoge dijete preporučuju raznorazne salate koristeći pritom niskokalorične začine istovremeno smanjujući unos masti i kalorija ali ako jedemo salatu s malo dodane masnoće iz skupine zdravih masnoća one će pomoći tijelu da unos hranljivih tvari bude učinkovitiji jer većina povrća ima sposobnost rastvaranja masti. Time ćete dobiti više hranjivih tvari i manje ćete osjećati glad a samim time ćete manje posezati za dodatnim kalorijama.

Komentari