5 pravila dijete koje zaboravite

Naučite cijelu istinu iza nekih od najpopularnijih dijeta, te tako poboljšajte sebe i vaš napredak.

Postoji puno različitih strategija kako izgubiti nakupljene kilograme, stoga je teško odlučiti koje ćemo se strategije držati. Trebate voditi računa da vas zablude ne navedu na krivi put. Naučite cijelu istinu iza nekih od najpopularnijih dijeta, te tako poboljšajte sebe i vaš napredak.

Ideje o načinu kako postići ciljeve u gubitku prekomjerne težine se stalno mijenjaju, no postoji par "zlatnih pravila" koja su se već ustalila u svakoj dijeti ali su često pogrešna. Priremili smo vam par "zlatnih pravila" o kojima bi trebalo malo bolje razmisliti..

Gubitak kilograma dijetama?
Piotr Marcinski/Shutterstock.com

Izbjegavajte gluten
Dijete koje navode da u potpunosti treba izbaciti gluten iz prehrane su dobile maha u zadnje vrijeme. Glutenske zamjene sadrže velike količine masnoća i šećera, stoga opet napominjemo da je bolje jesti manje količine (ako vam gluten ne smeta), nego se prejedati zamjenama i time štetiti sami sebi.

Bacite bijeli šećer, te konzumirajte prirodne šećere
Pojam konzumiranja samo prirodne hrane zahvatio je i šećer. Općepoznato je vjerovanje da ako je šećer prirodnog porijekla on je zdraviji i ima više nutrijenata. Međutim, ako ga konzumirate previše, nije ništa bolji od bijelog šećera. Unos šećera mora biti na minimumu, bio on prirodan, ili pak tvornički prerađen.

Zamjene će vam pomoći izgubiti kilograme
Nema ništa loše u tome da vašu omiljenu hranu pripravite tako da bude pogodnija za dijetu. Zapravo, bolje je da izbjegavate preporučene zamjene hrani. Ako vam ne odgovaraju zamjene, završit ćete unošenjem prevelike količine kalorija. Najbolji izbor je unošenje manje količine vašeg omiljenog jela a nikako prejedanje zamjenama.

Trbušnjaci se rade u kuhinji
Učestali pristup dijeti je odabir između tjelovježbe i dijete. Postoji uvjerenje da ako radite vježbe kao što su trbušnjaci, najbolje ih je raditi gledajući hranu. No ne treba odabrati samo jedno, posvetite se i dijeti i tjelovježbi. Kako gubite kalorije, treba ih nadomjestiti, doduše u manjoj količini.

Bez noćnih posjeta hladnjaku
Trebate probavnom sustavu dati dosta odmora. Međutim ne možemo uvijek izbjeći kasni obrok. Dobra je vijest da vam kasni obrok ne ugrožava dijetu.

Komentari