Kako zadržati kilažu nakon dijete

Stvari se odvijaju takvom brzinom da se čini kako barem jednom mjesečno osvane neka nova dijeta koju...

Gubitak kilogramaStvari se odvijaju takvom brzinom da se čini kako barem jednom mjesečno osvane neka nova dijeta koju su osmislili stručnjaci ili "stručnjaci". Svaka je, pa i one najčudnije (u kojima je glavna namirnica, recimo, divlji losos), dakako, revolucionarna i svaka brzo stekne vojsku sljedbenika. Još ako neka slavna osoba zaključi da joj baš odgovara...

Odluka da se indeks tjelesne mase održi ispod 25 mudra je jer tako čuvamo zdravlje. Odgovor na pitanje "kako to postići" i nije pretjerano kompliciran. Naime, najnovija su istraži-vanja pokazala daje najbolja dijeta na svijetu ona koje se možete pridržavati, odnosno ona koja će postati normalan način prehrane.

Dokazali su to stručnjaci s uglednog Tufts University u Bostonu. Oni su nedavno zaključili studiju u kojoj je sudjelovalo 160 debelih dobrovoljaca u dobi od 22 do 72 godine.
Besmisleno ići na dijetu

Svaka je grupa tijekom godine dana slijedila jednu od četiri najpopularnije dijete. Prva grupa dobila je Atkinsovu (mnogo masnoće i bjelančevina, malo ugljiko-hidrata), druga dijetu Deana Ornisha (vrlo malo masnoća, mnogo složenih ugljikohidra-ta), treća Zonu (dopušta "prave" namirnice i ugljiko-hidrate, dosta bjelančevina i masnoća), a četvrta je slijedila prehrambeni plan Weight Watchersa (malo masnoća, kontrola porcija i kalorijske restrikcije).

Otprilike polovina dobro-voljaca završila je jednogodišnji program u grupi koja je pratila Atkinsa i Ornisha, dok je u druge dvije grupe 65 posto njih uspjelo izdržati godinu dana. No, i oni koji su izdržali do kraja nakon šest mjeseci malo su ublažili prehrambeni režim. Prosječar^/ gubitak na težini bio je oko 10 posto u svim grupama.

najbolja dijeta

Znanstvenici su zaključili daje najvažniji faktor uspjeha - upornost. Bez obzira na to smanjuje li se unos ugljikohidrata, masnoća ili kalorija, rezultat je jednak ako se dijete možete pridržavati. U stvari, nemojte "ići na dijetu". Nemojte "biti na dijeti". Koncept "dijete" podrazumijeva privremenu promjenu koja će donijeti čudo. "Ići na dijetu" podrazumijeva da ćete jednom "sići" s dijete ili odustati od nje i vratiti se "normalnoj prehrani".

Priča o vitkosti sa sretnim krajem je ona u kojoj usvajate novi, razuman i raznolik način prehrane koji postaje normalna prehrana. A to mjesto gdje većina popularnih "dijeta" zakaže.
 

Komentari