Sagorite kalorije zelenim čajem

Godinama se proučava pozitivo svojstvo zelenog čaja na ljudski organizam, te ga se smatra prirodnim ljekovitim sredstvom koje obnavlja cijelo tijelo.

Godinama se proučava pozitivo svojstvo zelenog čaja na ljudski organizam, te ga se smatra prirodnim ljekovitim sredstvom koje obnavlja cijelo tijelo. Nekada se zeleni čaj koristio isključivo u ljekovite svrhe, dok se posljednjih godina sve češće može naći kao sastojak kod prirodnih preparata koji pomažu mršavljenju.

Uz malo volje i znanja o zelenom čaju, pomoći će vam da uz pomoć zelenog čaja sagorite kalorije. Zeleni čaj ima prirodno svojstvo koje vam pomaže da se osjećate sitim i pomaže vašem tijelu da sagori više masnoća.

Zeleni caj za mrsavljenje

flickr, jamieanne

Što sadrži zeleni čaj?

Zeleni čaj sadrži šest osnovnih polifenola, poznatih kao katehini. Katehini polifenola su sastojci koje djeluju kao antioksidans te kao pokretač metabolizma. Zeleni čaj ima 27 posto katehina, dok crni čaj ima samo četiri posto.
 

Koliko je dnevno potrebno piti zelenog čaja?

Pijte dosta zelenog čaja dnevno - treba piti minimalno pet šalica čaja dnevno. Važno je znati da zeleni čaj ne može zamijeniti vašu dnevnu dozu vode. Čaj će vam pomoći da se osjećate sito i sagorjeti će masnoće. Uz zeleni čaj pijete najmanje osam čaša vode dnevno, čak i više od toga ako imate preko 68 kilograma. Zeleni čaj vam može pomoći da smršavite ako ga uzimate na zdrav način.
 

Koji oblik zelenog čaja pripremati? Vrećice čaja ili listovi čaja.

Prednost zelenog čaja u vrećicama je laka i brza priprema čaja, dok je čaj napravljen s listovima bolje kvalitete, a listove zelenog čaja možete koristiti više puta.

Komentari