Negativna strana brze dijete

Kao odgovor na smanjeni unos kalorija, naše se tijelo organizira tako da čuva energiju i navikne se živjeti s manje...

Kao odgovor na smanjeni unos kalorija, naše se tijelo organizira tako da čuva energiju i navikne se živjeti s manje kalorija. Zato, ako uistinu želimo odstraniti suvišne naslage masnoće, moramo najprije za to uzeti dovoljno vremena.

Na ovaj se način organizam, odnosno njegov metabolizam, neće imati potrebu braniti se od gladi, gubitak kilograma je postepen, ali neizbježan. S vremenom ćemo se naviknuti na dobra pravila uvedena dijetnom prehranom.

Brza dijeta

Brze dijete, naime, stvaraju sindrom periodičkog mršavljenja i debljanja. Dokazano je da, nakon što ste završili sa još jednom brzom dijetom, počinjete sa konzumacijom mnogo više masnih i slatkih tvari nego prije nje.

Stalni pokušaji držanja brze dijete izazivaju spontanu potrebu za većim unosom hrane koja deblja. Zato je kontraproduktivno odreći se neke vrlo hranjive i kalorične hrane. Želja za pojedinom visoko kaloričnom hranom će sigurno biti još veća i jača. Osim estetskih razloga, poticaj za skidanje prekomjernih kilograma svakako su i zdravstveni razlozi.
 

Komentari