Istopite kilograme plesanjem

Salsa je postala vrlo popularna zbog svog duplog užitka tjelesno vježbanje i plesanje. Pogledajte neke od glavnih prednosti plesa...

Plesanje ne smije biti iscrpljujuće i bolno da dobijete rezultat. Možete tretirati vaše tijelo sa sporim i nježnim pokretima da i dalje učinkovito sagorijevati masti. Vjerovali ili ne, ples može biti niskog intenziteta, a da sagorijevate istu količinu kalorija kao i kupanje ili šetnja. Količina sagorjeli kalorija tijekom plesa može doći i do 200 - 400 kcal.

Pogotovo ako odaberete ples koji iziskuje i nekoliko različitih poteza. Uspjeh vam u održavanju forme sa plesom može ovisiti o nekoliko faktora: trajanju, intenzitetu i pravilnosti. Sami odaberite vrstu plesova koji vam najviše odgovaraju, sporiji ili one sa bržim korakom. Ples također održava kolesterol u optimalnim granicama. Ako ste početnik počnite sa sporijim tempom, zagrijte vaše mišiće da izbjegnete ozljede. Tada možete nastaviti dalje s bržim koracima i višim intenzitetom.

Plesanjem gubite kilograme

Yuri Arcurs/Shutterstock.com

Sve ovisno o zdravstvenom stanju vašeg tijela i ambicijama, ako osjetite jaku iscrpljenost nemojte se stidjeti napraviti nekoliko kratkih pauza. Ova vrsta vježbanja je fleksibilnija, jer se svodi na istezanje i savijanje. Važno je odabrati pravi ples za vaše tijelo. Trbušni ples je jako popularan kod žena, održava žensko tijelo zdravim i fleksibilnim, poboljšava držanje i može smanjiti stres. Balet je također dobra vježba za vaše tijelo, opušta živčani sustav i razvija osjećaj ravnoteže.

Plesanjem održavate ne samo svoje tijelo, već i zdrav um. Budući da je ples društvena aktivnost, ljudi imaju tendenciju da izgrađuju odnose i veze sa drugim plesačima.

Komentari