Što odjenuti za sat Zumbe?

Zumba je već neko vrijeme u svijetu, pa i kod nas jako popularan način vježbanja, milijuni ljudi diljem svijeta idu na sate Zumbe.

Ovo je izrazito aktivan način vježbanja i za njega vam je potrebna prikladna odjeća.

Rublje

Na satovima Zumbe gubite dosta kalorija, stoga je potrebno imati vrlo kvalitetno rublje za vježbanje. Nemojte se ustručavati uložiti nešto novca u kvalitetni sportski grudnjak. Pravilno rublje je jako važno za sate zumbe. Razlog tomu je što neadekvatno rublje može iziritirati vašu kožu, što svakako želite izbjeći prilikom satova Zumbe.

Odjeća za Zumbu

Kada birate odjeću za zumbu, prije svega pogledajte da li je ta odjeća dovoljno fleksibilna. Odjenite ono u čemu se osjećate najslobodnije, samo pazite da ta odjeća nije previše uska. Preuska odjeća smanjuje mogućnost pravilnog disanja. Razmislite o laganim majicama i elastičnim tajicama. Ako niste sigurni što odjenuti, posjetite centar sa sportskom odjećom.

Vrlo je važno da imate i par kvalitetnih sportskih čarapa koje će održati vaše noge suhima. Imajte na umu da satovi zumbe traju i do 90 minuta, te su vam potrebne udobne čarape za duge staze.

Kada ste izabrali odjeću za zumbu,pobrinite se da vas ništa ne ometa. Kosu maknite s lica. Ako imate dužu kosu preporučujemo pletenice ili konjski rep, te svakako traka za znojenje preko glave. To će vam pomoći da se usredotočite na vježbu bez ikakvih ometanja.

I svakako ne zaboravite obuću, odaberite tenisice koje će vam pružiti dovoljno stabilnosti i udobnosti.

Komentari