Kako do idealne težine?

Da bi lakše došli do idealne težine probajte s našim savjetima...

Doručkujte svaki dan!
Doručak je najvažniji obrok u danu kada je u pitanju metabolizam i
gubitak kilograma. Oni koji doručkuju gube više kilograma nego oni koji taj obrok preskaču. Metabolizam usporava kada spavamo, i ne živne dok nešto ne pojedemo. Ako preskočite doručak, tijelo neće potrošiti kalorija koliko bi moglo. Zato je pametno započeti dan sa 300 do 400 kalorija i mnogo vlakana.

Pijte vodu i mlijeko!

Dehidracija, često pogrešno shvaćena kao glad, može voditi umoru, usporavanju metabolizma, te slabljenju koncentracije i pamćenja. Sigurno ste već naučili da biste dnevno trebali popiti barem 1,5 litru vode. To će pomoći jetri i bubrezima da rade učinkovitije, koža će iz gledati ljepše. Žene koje piju mlijeko i jogurt i jedu sir nekoliko puta dnevno gube čak 70 posto masnog tkiva više nego one koje ne jedu mliječne proizvode. Smatra se da je zaslužan kalcij, koji potiče rad metabolizma. Najkorisnije tri porcije niskomasnih mliječnih proizvoda (sa 1200 miligrama kalcija) dnevno.

Idealna kilaža

Smanjite porcije
Količina je važna. Važno je znati koliko jedemo i znati kako smanjiti količinu. Naoružajte se trikovima - koristite manje tanjure, važite hranu na kuhinjskoj vagi (u početku tako da znate težinu hrane koju ste pojeli svaki dan). Koristite isti tanjur za sva jela tako da znate koliko hrane stavljate na njih. Kada naučite kontrolirati veličinu porcija i količinu hrane koju pojedete, sve će biti mnogo lakše. A i vi.

Ne izgladnjujte se!

Krenete li na vrlo restriktivnu dijetu, gotovo je sigurno da nećete smršaviti. Tijelo nam je programirano da "brani" našu uobičajenu težinu. Dakle, ako iznenada izbacite 1000 kalorija iz prehrane, metabolizam će automatski usporiti da spriječi "smrt od gladi".

Vježbanje je bitno.

Ne postoji ništa što zdravlju koristi više od vježbe. Počnite polako graditi svoj vježbački "image". Važno je u program ubaciti vježbe za snagu mišića, jer su i čvrsti mišići važni za metabolizam. Mišićavo tijelo brže troši kalorije. Čak i kada spavate, s više mišića trošite više kalorija. Pola kilograma mišićnog tkiva potroši devet puta više kalorija nego ista količina masnog tkiva.

Lagane, ali trajne promjene

Ne treba vam brza promjena. Postupno mijenjanje sadržaja ostave i hladnjaka, stalno povećanje dnevnog broja porcija voća i povrća, ukidanje grickalica i slatkiša neka postanu dio svakodnevnice.
 

Komentari