Mršavite zdravo!

Ako ste odlučili smršaviti, budite strpljivi. Oprezno s brzim dijetama, poznata je činjenica da se brzo izgubljeni

Ako ste odlučili smršaviti, budite strpljivi. Oprezno s brzim dijetama, poznata je činjenica da se brzo izgubljeni kilogrami još brže vrate i nije rijetko da vaga pokazuje više nego prije dijete.
Jedite sporo i svaki zalogaj dobro prožvačite, što je hrana usitnjenije to će se brže razgraditi.
Ustaljene su norme da jedemo tri puta dnevno, a svaki obrok ima svoje prehrambene vrijednosti. Tako doručak daje energiju za početak dana, ručak pada u radnu stanku, a večernji obrok je nagrada za iscrpljujući dan i prilika za opuštanje.

Zdravo mrsavljenje bez dijete Za mršavljenje nutricionisti savjetuju obilat doručak, nešto manji ručak i vrlo lagana večera. U današnjem užurbanom tempu života vrlo često se dogodi da preskočimo doručak, ručak često protekne u velikoj žurbi, a onda navečer kad smo u opuštenijoj atmosferi glad postaje ne izdrživa, potrudite se da izbjegnete takav scenarij. Nemojte biti lijeni ustati ranije kako bi pojeli hranjiv doručak, koji je najbitniji obrok u danu.

Nije bitno da li imamo 3 ili 5 obroka ako količinski pojedemo isto, no ipak ako rasporediti količinu dnevne hrane na više obroka, izbjeći ćete opasnost da gricnete ponešto i između obroka i tako povećate ukupnu količinu unesene hrane. Primijećeno je da se osobe koje rasporede dnevnu količinu hrane u više manjih obroka ne debljaju na isti način kao one koje to ne čine. Drugim riječima, energija koju unose hranom drukčije se troši.

Nije upitno, ako želite smanjiti težinu morate smanjiti i količinu unesenih kalorija. Postoji opcija da smanjite unos namirnica koje jedete ili da ograničite unos visoko kaloričnih namirnica, izbor je na vama ovisno koji vam je način prihvatljiviji.
 

Komentari