Izgubite kilograme na zdrav način

Želite izgubiti višak kilograma? Vrijeme je da zaboravite apsurdne dijete, te počnete sa zdravim životnim stilom. Ako se želite riješiti viška kilograma, za vas smo priredili 5 zlatnih pravila koje trebate isprobati.

Želite izgubiti višak kilograma? Vrijeme je da zaboravite apsurdne dijete, te počnete sa zdravim životnim stilom. Ako se želite riješiti viška kilograma, za vas smo priredili 5 zlatnih pravila koje trebate isprobati.
Današnje društvo se temelji na stereotipima i savršenstvu koje pokušavamo dostići raznim dijetama.

Pravilno gubljenje kilograma
StockLite/Shutterstock.com

Svatko od nas je barem jednom išao na dijetu nadajući se čudu, no ekstremne dijete nisu rješenje. Ne trebate ići na dijetu, trebate promijeniti stil života. Za vas smo priredili par savjeta koji će vam pomoći da to i učinite.

Ravnoteža
Uravnotežena prehrana je ključ kako uspješno istopiti kilograme. Najbolja opcija je da jedete manje obroke više puta dnevno. To je vrlo bitno jer ako preskačemo doručak i ručak, to sve nadomjestimo obilnom večerom. Doručak je vrlo važan, jer kalorije koje dobijemo doručkom lakše se istope preko dana. Treba imati tri glavna obroka dnevno i dva zdrava međuobroka, te svakako pokušajte večerati prije 8 sati navečer. I da, ne zaboravite piti puno vode.

Kontrola porcija
Pravilo, manje je bolje, vrlo se uspješno primjenjuje kad je riječ o dijetama. Čak i zdrava hrana dodaje kalorije kad ju jedemo u velikim količinama. Izaberite manje tanjure i zdjelice.
Pravilna kombinacija hrane
Vrlo je važno kombinirati različite namirnice. Dobra kombinacija će nas brže učiniti sitima, te ćemo zaprimiti dovoljno svih važnih nutrijenata.

Tjelovježba
Vrlo je ozbiljan izazov prihvatiti se tjelovježbe. Svi već dobro znamo da je tjelovježba vrlo važan korak u gubljenju kilograma. Plešite, hodajte, trčite, bitno je da se krećete. Na taj način ćete najbolje sagorjeti kalorije, te ostati zdravi.

Pišite dnevnik hrane
Iako se čini beskorisno voditi dnevnik, on će vam pomoći da izbjegnete prejedanje. Prije nego što pođete na spavanje, zapišite sve što ste jeli tog dana. Ovako ćete moći lako za idući dan isplanirati obroke, te izbaciti ono što je nezdravo.

Komentari