6 trikova kako se riješiti suvišnih kilograma

Provjerite trenutno najbolje savjete za smanjivanje težine. Neki od njih iznenaditi će i najvatrenije poklonike dijeta.

Provjerite trenutno najbolje savjete za smanjivanje težine. Neki od njih iznenaditi će i najvatrenije poklonike dijeta.

Najbolja dijeta

Žvačite kaogumu

Dobrovoljci koji su žvakali kaogumu po 15 minuta svaki sat između ručka i užine konzumirali su 60 kalorija manje slatkiša nego kada su bili bez žvakače gume.

Povrtni sok

Evo jednog iznenađujućeg načina da pojačate bilo koji način dijetalne prehrane – svaki dan izmiksajte čašu povrtnog soka. U studiji 81 odraslih osoba prekomjerne tjelesne težine s rizikom srčanih bolesti i dijabetesa, oni koji su svakodnevno pili najmanje šalicu neslanog povrtnog soka izgubili su tijekom 12 tjedana nešto više od dva kilograma, dok su oni koji su bili na istom režimu prehrane sa smanjenim masnoćama, a nisu pili sok, izgubili manje od pola kilograma.

Izbacite slatke napitke

Kalorije iz krute hrane i tekućina zbrajaju se. No, u nedavnoj studiji jedina promjena u meniju koja je imala značajne rezultate bilo je prestanak ispijanja zaslađenih napitaka. Smanjili su unos na samo jedno piće te vrste dnevno i nakon šest mjeseci skinuli 500 grama.

Zeleni čaj

Sudeći prema novoj studiji, osobe prekomjerne tjelesne težine koje su se bavile rekreacijom sagorjele su kilogram i pol više i 7 % više trbušnog sala kada su pile zeleni čaj umjesto drugih napitaka s istim brojem kalorija.

Više sna

Studija 32 studenta tijekom tri tjedna u Hendrix koleđu u Conwayu, Arkansas, pokazala je kako su oni koji su spavali dodatna dva sata jeli oko 300 kalorija
manje.

Gljive

Prema studiji Johnsa Hopkinsa iz Bloomberg škole za javno zdravstvo, kada su mljeveno meso u lazanjama i ostalim jelima zamijenili gljivama, ljudi su dnevno konzumirali 400 kalorija manje. Istraživači procjenjuju da ako jednom tjedno meso zamijenite gljivama, godišnje možete izgubiti više od dva kilograma.

Komentari