Kombinacijom određene hrane možete lako izgubiti višak kilograma

Da li je moguće izgubiti višak kilograma bez napornih dijeta? Moguće je! Pokušajte kombinirati hranu koja pomaže u gubljenju kilograma. U nastavku pročitajte kako izbjeći loše kombinacije hrane koje usporavaju vaš metabolizam.

Da li je moguće izgubiti višak kilograma bez napornih dijeta? Moguće je! Pokušajte kombinirati hranu koja pomaže u gubljenju kilograma. U nastavku pročitajte kako izbjeći loše kombinacije hrane koje usporavaju vaš metabolizam.

Kombinacija hrane
KalimShutterstock.com


Iako su dijete i tjelovježba najbolji načini da se izgubi višak kilograma, kombiniranjem pravih namirnica također možete izgubiti višak kilograma. Pravilno kombiniranje može potaknuti vaš probavni sustav da bolje i učinkovitije sagorijeva višak masnih naslaga.
Povrće koje ne sadrži velike količine škroba puno bolje ide sa proteinima od krumpira, tjestenine, riže ili neke druge namirnice koja sadrži velike količine škroba. Vrlo je važno da se sve probavi po pravilu kako vaše tijelo ne bi višak energije pretvorilo u masne naslage kojih se je jako teško riješiti.
Zdrave masnoće i ugljikohidrati
Probavljanje hrane koja sadrži zavidne količine ugljikohidrata je brz proces koji smanjuje količinu šećera u krvi i tako u vama budi glad, a da još nije vrijeme za idući obrok. Kako bi riješili ovaj problem u prehranu možete dodati korisne masnoće kao što su masnoće iz oraha, avokada ili pak ribe. Ovim načinom ćete stvoriti balans hrane koja sadrži povelike količine ugljikohidrata, kao što je riža, tjestenina. Također ovim načinom ćete stvoriti i efektivnu kombinaciju za sagorijevanje masnoća.
Proteini i začinjena hrana
Korisne tvari koje se mogu naći u ljutim papričicama, te u ostaloj začinjenoj hrani koja daje vašem metabolizmu snažan nalet kako bi što brže i bolje otopili masnoće. Najbolji način je da kombinirate hranu koja je bogata proteinima i koja vas čini sitima s hranom koja pomaže tijelu da što brže i bolje sagori masnoće. Veliki izvor proteina je piletina, riba i soja. Kombinirajte jednu od ovih namirnica s hranom koja brzo topi masnoće.
Hrana puna vlakana i voda
Pijte puno vode kada jedete hranu bogatu vlaknima. Voda pomaže u razgradnji vlakana i potiče osjećaj sitosti na duže vrijeme. Ovo se smatra jednom do najboljih kombinacija za gubitak kilograma.
Zaboravite na slatkasta pića koja samo nakratko gase žeđ te dižu količinu šećera u vašoj krvi i počnite piti velike količine vode kada god jedete hranu koja je bogata vlaknima.
Loše kombinacije hrane
Kako postoje dobre kombinacije, tako postoje i loše kombinacije hrane. Nemojte ni u kojem slučaju jesti hranu bogatu škrobom i hranu bogatu proteinima u isto vrijeme. Bilo da se radi ribi ili o pilećim prsima i pireu od krumpira. Držite tjesteninu, rižu i krumpir podalje od mesa i jaja kako bi imali što bolje rezultate prilikom gubitka kilograma.
Jedite voće barem pola sata prije nego što objedujete, jer vam ono ako ga konzumirate prije objeda pomaže gubljenju kilograma. Voće nemojte jesti kao desert miješajući ga sa škrobom i proteinima ako želite izgubiti višak kilograma.

Komentari