Detoksikacijski trikovi za zdrav gubitak kilograma

Ponekad se zanesemo i ne pazimo što unosimo u organizam stoga je povremeno potrebno napraviti detoksikaciju i izbaciti neželjene tvari iz organizma.

Još jedan pozitivan učinak detoksikacije je što ćete izgubiti nekoliko kilograma i osjećati se odlično.

  1. Pijte 2 litre čiste vode dnevno kako bi spriječili dehidraciju. Previše začinjene hrane i pića mogu dovesti do dehidracije. Što nikako nije dobro niti za organizam niti za kožu.
  2. Povećajte količinu voća, jer ono pomaže vašem probavnom sustavu da radi još bolje.
  3. Jedite puno povrća, preferira se da je još sirovo ili pak pripremljeno na vrlo laganoj pari.
  4. Izbjegavajte hranu koja sadrži umjetna bojila, konzervanse ili neke druge aditive. Jetra prolazi velike napore kako bi razgradila ove sastojke.
  5. Svaka dva sata priredite si zdravi međuobrok, kako bi stabilizirali razinu šećera u krvi. Skokovi i padovi razine šećera mogu vam uskratiti energiju, uzrokovati da tijelo dobije na težini, poremetiti vaš imunološki sustav, te vas učiniti ranjivima prehladama i gripi.
  6. Izbjegavajte slatkiše, sintetička sladila ili hranu zaslađenu istima. Ovi neprirodni sastojci potpuno remete pravilan rad vašeg imunološkog sustava.
  7.  Vodite računa da se bavite tjelovježbom barem dva puta tjedno. Vaše tijelo bi vam bilo zahvalno kad bi mogli odvojiti 20 minuta u danu za tjelovježbu. Tjelesna aktivnost pomaže cirkulaciji i povećava vam snagu.
  8. Izbjegavajte hranu koja se sastoji od umjetnih masnoća i trans masnih kiselina. One zahtijevaju velike količine snage za preradu.

Komentari