Detoksikacija tijela juhom od kupusa

Izbacite štetne toksine iz vašeg tijela te izgubite višak kilograma s juhom od kupusa u samo tjedan dana. Otkrijte koje su pogodnosti juhe od kupusa, te koji je pravilan način da izbacite razne toksine u sedmodnevnoj dijeti.

Izbacite štetne toksine iz vašeg tijela te izgubite višak kilograma s juhom od kupusa u samo tjedan dana. Otkrijte koje su pogodnosti juhe od kupusa, te koji je pravilan način da izbacite razne toksine u sedmodnevnoj dijeti. Ovo je vrlo popularna dijeta čišćenja, juha od kupusa može vam uvelike pomoći da izbacite neželjene toksine iz vašeg organizma.

dijeta juha od kpusa
Kurhan/Shutterstock.com

Najekstremniji dio ove dijete je taj što morate 3 dana za redom jesti samo juhu od kupusa kako bi izbacili višak otrova iz vašeg tijela. Smanjenje unosa kalorija u vaše tijelo drastičnom mjerom nije pogodno za duge dijete, no pomoći će vam da izgubite neželjene kilograme zadržavanjem vode.
Kako bi zadržao pravilnu količinu vlakana, kupus se inače kuha sa dodatcima, no za ovu juhu od kupusa ne morate dodavati ništa. Kupus jednostavno skuhajte i malo posolite.


Ova dijeta ne samo što čisti tijelo od otrova, ona također i sagorijeva nepoželjne masti. Nakon nekoliko dana osjetit ćete kako u vašem tijelu više nema otrova i ostalih loših supstanci. Ovu juhu možete kombinirati s ostalom zdravom hranom.

Koristite glavicu kupusa, dodajte isjeckani bijeli luka, zelene paprike, celera, pirjane rajčice, jedan režanj češnjaka. Nakon što se sve smiješali dodajte jednu čajnu žličicu soli te dvije čajne žličice smeđeg šećera, a možete dodati i ljutog umaka po želji.

Jednom kada se odlučite za ovu dijetu, vodite računa da je se pridržavate do kraja. To znači da vam prehrana kroz tjedan dana mora biti bazirana na juhi od kupusa. Svakako ne možete jesti samo juhu od kupusa bez ikakvih dodataka, no ona vam mora biti glavno jelo, eventualno možete dodati neku dodatnu namirnicu kako bi malo promijenili okus. Za vas smo priredili par primjera:

Prvi dan: možete dodati bilo koje voće, osim banana
Drugi dan: povrće i pečeni krumpir (dozvoljen je samo ovaj dan)
Treći dan: voće i povrće
Četvrti dan: mlijeko bez masnoća i banane, vodite računa da ne pojedete više od šest)
Peti dan: ne više od 450g ribe ili mesa, te ne više od šest rajčica
Šesti dan: povrće i ne više od 350g govedine
Sedmi dan: povrće, smeđa riža te svježe iscijeđeni sok od voća

Ako se držite ovih pravila, možete izgubiti do pet kilograma u tjedan dana. No nutricionisti napominju da bi se kilogrami i zadržavanje vode moglo vratiti ukoliko se vratite na prehranu baziranu na mastima i soli.

Mogući rizici mršavljenja uz juhu od kupusa
Budući da ova juha smanjuje unos kalorija u vašem tijelu za više od pola, kratkotrajne posljedice mogu biti glavobolja, nervoza i umor. Ova dijeta može biti izrazito nezdrava kod ljudi koji boluju od ozbiljnih bolesti kao što je dijabetes. Naš savjet vam je da se, prije nego što iskušate ovu dijetu, posavjetujete s vašim liječnikom.
 

Komentari