Male stvari za dug i zdrav život

Voditi računa o vlastitom tijelu, o namirnicama koje unosimo u organizam i koliko vremena provodimo u održavanju tjelesne forme postalo je sve važnije

Voditi računa o vlastitom tijelu, o namirnicama koje unosimo u organizam i koliko vremena provodimo u održavanju tjelesne forme postalo je sve važnije.

Nikad nemojte odlaziti u nabavku namirnica gladni, jer nećete moći odoljeti svim primamljivim namirnicama. Potrošiti ćete više nego ste planirali i teško ćete odoljeti iskušenju da kupljeno i ne pojedete.

Nemojte se odricati tjestenine i kruha kako biste održali vitku liniju. Najvažnije je da ne unosite previše masnoća životinjskog podrijetla (vrhnje, maslac, masni sir, crveno meso, …), Bavite se sportom kako bi potrošili prekomjernu masnoću.

Zdravi život

Osigurajte organizmu dovoljnu količinu vitamina A i C, kako bi se obranio od štetnih vanjskih utjecaja. Pijte vode u neograničenim količinama, ona ne deblja, ne napuhuje, a potiče normalan rad crijeva. Preporučena dnevna doza vode je litra i pol do dvije.

Ako pušite, pokušajte prestati, jer i samo 3 dana bez cigarete su plus za organizam. Cigarete štetno djeluju na kožu, a i nekoliko puta povećavaju rizik od zloćudnih bolesti.

Osigurajte si dovoljnu količinu sna, jer je dobar san temelj ravnoteže središnjeg živčanog sustava. Izbjegavajte stres! Nemojte preuzimati previše obveza, pogotovo ako znate da nećete stići, jer ćete pokušavajući odraditi sve što ste si stavili na dnevni red, a posljedica će biti stres za organizam.

Hodajte što više možete, jer hodanjem opuštate moždane stanice i sagorijevate kalorije.

Mislite pozitivno jer tako ćete lakše postići duševni mir i živjeti zdravo.

Komentari