Šareni tanjur za bolje zdravlje

Istraživanja provedena na Sveučilištu u Ohio-u otkrila su da hrana crvene i grimizne boje pomaže ljudima

Istraživanja provedena na Sveučilištu u Ohio-u otkrila su da hrana crvene i grimizne boje pomaže ljudima da ostanu zdravi i ima vrlo povoljno djelovanje pri borbi protiv raka. Znanstvenici su nakon dugotrajnih ispitivanja ustanovili kako crvena hrana u sebi sadrži pigmente koji pripadaju antioksidantima poznatim pod imenom antocijanini za koje je već otprije poznato kako preventivno djeluju protiv pojavljivanja raka debelog crijeva.

Crvena boja je od davne prošlosti uvijek simbolizirala energiju, vitalnost i snagu. Njezino prisustvo u vašem tanjuru potiče ojačavanje imuniteta i čuvanje dobrog metabolizma. Poklonici makrobiotike već odavno zastupaju tezu o važnosti boja hrane koju konzumiramo. Po njima, za zdravlje ljudi izuzetno je važno unutar obroka imati zastupljene sve boje.

Zdrava šarena hrana

„Šareni tanjur“ je garancija uravnotežene prehrane i zastupljenosti svih potrebnih vitamina i minerala. Zanemarivanje ili pretjerano potenciranje hrane određene boje prije ili kasnije stvaraju probleme unutar našeg tijela i čine ga podložnim različitim bolestima. Isto tako ne treba zaboraviti i estetski učinak koji na ljude ostavlja lijepo aranžirana hrana različitih boja. Jer naposljetku poznata je činjenica da se prvi kontakt s hranom uspostavlja očima a tek onda ustima.
 

Komentari