Jedna jabuka dnevno za dobro zdravlje

Jabuke imaju cijeli niz svojstava koje ni jedna druga voćka nema, a njen blagotvorni učinak je više puta znanstveno dokazan.

Prirodno sredstvo protiv tjeskobe je hrana koja sadrži tvar triptofan. Tu spadaju namirnice poput krumpira, tjestenine, kruha, graha, luka, žitarica, riže, zobenih pahuljica, kokica...

Jabuke imaju cijeli niz svojstava koje ni jedna druga voćka nema, a njen blagotvorni učinak je više puta znanstveno dokazan. Sve što dobijete iz jabuke, možete dobiti pojedinačno i iz drugih voćki, ali zašto komplicirati kada imate sve u jednoj voćki. Jedna jabuka dnevno čuvat će vaše zdravlje. Kako, zašto?!

Srčane bolesti
Jabuke su pune flavonida, koje su odlični za prevenciju od obolijevanja kardiovaskularnih bolesti. Flavonidi su poznati i po svojim antioksidantskim svojstvima, pa možemo reći da jabuke čuvaju mladost.

Vitamin C
Jabuke sadrže vitamin C koji je važan za održavanje jakog imunološkog sistema. Nedostatak vitamina C uzrok je sporom oporavku, lakom nastajanju modrica i krvarenju desni.

Niskokaloričnost
Jabuka prosječne veličine ima između 70-100 kalorija. Kada vam se jedu slatkiši, jabuka može poslužiti kao odlična zamjena jer sadrži šećer, a unijet ćete 75% manje kalorija nego što bi unijeli da ste pojeli komad čokolade.

Oboljenja raka
Obratite pažnju na množinu. Svi znamo da se rak može pojaviti na raznim mjestima. Jedite jednu jabuku dnevno i spriječite to. Obranit će vas od raka dojke, debelog crijeva i prostate.
 

Jabuka


Zubi i karijes
Umjesto pranja zuba navečer, možete pojesti i jabuku. Karijes je infekcija zuba koju uzrokuju bakterije. Sok iz jabuke ubija i do 80% tih bakterija.

Mozak
Ovo je nešto što mnogi ljudi ne znaju i što na jabuke baca sasvim drugačije svjetlo. Ova nevjerojatna voćka u sebi sadrži fitonutriente koji sprječavaju nastanak neuro-degenerativnih bolesti, kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Kolesterol
Jabuke sadrže fenole koji imaju dvostruki učinak na kolesterol. Smanjuju loši kolesterol, a u isto vrijeme povećavaju dobri.

Ukusne su
I ne samo to. Jabuka ima u raznim bojama i ukusima. Ako niste raspoloženi za zelenu jabuku, uzmite crvenu. ako vam ni ta ne odgovara, probajte sa žutom. U svakom slučaju, jabuke su voće koje bi uvijek trebali imati u kuću. Naravno, nemojte odustati od banana, naranči, kruški i sl. Uvijek je bolje pojesti neku voćku, nego čips ili čokladu.

Komentari