Savjeti za siguran gubitak kilograma

Prije nego što prionete režimu gubitka kilograma, u obzir bi trebali uzeti dva vrlo važna aspekta: Promjene se ne događaju preko noći i nećete biti u mogućnosti izgubiti više desetaka kilograma kroz nekoliko mjeseci

Prije nego što prionete režimu gubitka kilograma, u obzir bi trebali uzeti dva vrlo važna aspekta:

  • Promjene se ne događaju preko noći
  • Nećete biti u mogućnosti izgubiti više desetaka kilograma kroz nekoliko mjeseci (barem ne na zdrav način)

Drugim riječima, vrlo je važno započeti dijetu i režim tjelovježbe u dobrom zdravstvenom i duhovnom stanju. Nemojte zaboraviti ići polako a uporno, postaviti si realne ciljeve, kao što je gubitak 2-5 kilograma mjesečno. Ako si postavite ovakve i slične ciljeve, oni će vam pomoći da ostanete motivirani duže vremena, te da polako ali sigurno koračate prema svom glavnom cilju gubitku kilograma.

gubitak kilograma
AlexAnnaButs/Shutterstock.com

Ne tražite savršenstvo
Uz gore navedene savjete, također trebate zaboraviti i o savršenom tijelu. Razlog tomu jest što ne postoji savršeni oblik tijela ili savršena veličine. Dosad ste sigurno već i samo zaključili da je savršenstvo relativan pojam, i što je još važnije teško dostižan.
Stoga, kako bi ostali motivirani, nemojte težiti savršenstvu mentalno, nego pokušajte što bolje i realističnije promatrati svoje ciljeve. Nije lagano u potpunosti promijeniti životni stil, od velike je važnosti da gubitak kilograma ne bude opsesija nego promjena načina života.
Vrlo je važno na umu imati da kada se osjećate loše i pojedete nešto što niste smjeli, nemojte se sažalijevati nego krenite dalje. Na ovaj način će vam se ovakve greške manje događati. Nije kraj svijeta ako vam se to dogodi, i svakako nije vrijedno toga da odustanete od cijelog napretka koji ste dosad ostvarili.

Nagradite svoje pobjede
Uspjeli ste u tjedan dana izgubiti 1 kilogram? To je vrlo dobra vijest, i svakako ju trebate proslaviti! Napravite sebi sustav nagrada kako bi se održali motiviranom.
Na primjer, jednom tjedno si dozvolite da pojedete omiljeni desert ili još bolje da nagrada ne bude hrana, može biti kino predstava, kazališna predstava, neka sitnica od kozmetike,...

Komentari