vgstudio/Shutterstock

5 iznenađujućih prednosti tjelovježbe

Redovitim posjetom teretani, vaša će koža biti zdravija, um će vam biti zdraviji, no to nije sve.

Svi znamo da ćemo redovitom tjelovježbom uravnotežiti ton mišića i da ćemo izgledati bolje. Tjelovježba će također pomoći vašem srcu da održava pravilan krvni pritisak. No, osim toga, postoje i druge brojne pogodnosti koje nam donosi tjelovježba. Za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam pokazati koje su to prednosti. Trebate redovito posjećivati lokalnu teretanu. Redovitim posjetom teretani, vaša će koža biti zdravija, um će vam biti zdraviji, no to nije sve. Nastavite čitati kako bi saznali kojih su to 5 iznenađujućih prednosti redovite tjelovježbe. Nadamo se da ćemo vas motivirati da krenete redovito vježbati kako bi imali dug i zdrav život.

Tjelovježba potiče rad vašeg mozga i vašu produktivnost

Redoviti odlazak u teretanu, se samo da će vam pomoći da očvrsnete vaše mišiće, redovita tjelovježba će vam pomoći da očvrsnete i vaš mozak. Brojne studije koje su povezane sa redoviti vježbanjem su pokazale da ona ima nevjerojatan učinak na čovjeka. Tjelovježba pomaže čovjeku da postigne bolje rezultate bilo na poslu ili u školi, te vam ojačava memoriju. Druge studije su pokazale da redovita tjelovježba pomaže u koncentraciji, potiče kreativnosti i pomaže vam da bude produktivni. Starije osobe mogu također imati nevjerojatne pogodnosti od tjelovježbe. Kako s godinama vaš mentalni kapacitet slabi, tjelovježba će vam pomoći da ostane zdrava i jaka.

Poboljšava teksturu kože

Redovita tjelovježba će vam pomoći da izgledate mlađe i da se dobro osjećate. Kada prilikom tjelovježbe se krenete znojiti, vaša cirkulacija će početi brže raditi, a samim time će više krvi dolaziti do vaših stanica kože. Što više krvi dođe do vaših stanica kože, te stanice će se brže moći oporavljati, te će koža biti vrlo jaka i elastična. Tjelovježba također jako pomaže i tinejdžerima kojiimaju problema sa kožom. Stoga, ako imate problema sa kožom, počnite vježbati. Ne samo da ćete uštedjeti puno novca koje ste trošili na različite preparate za kožu, nego ćete izgledati bolje.

Pomaže probavi

Redovita tjelovježba će pomoći vašoj probavi da počne raditi normalno, a samim time će se i vaše tijelo polako oblikovati u onaj oblik koji želite. Redoviti vježbanjem ćete ubrzati vrijeme koje je potrebno vašem tijelu da probavi neku vrstu hrane. Sigurno i sami zaključujete da što više hrane prođe kroz vaš probavni trakt, manje će se nakupljati na mjestima na kojima to ne želite, a samim time ćete izgledati puno bolje, osjećati se super i neće više imati problema sa zatvorom i nadutosti.

Podiže vaše samopouzdanje

Stručnjaci su se složili da redovita tjelovježba smanjuje mogućnost depresije, stresa i tjeskobe. Jedna nedavna studija je dokazala da tjelovježba pomaže da se i osjećate bolje i da prštite od samouvjerenosti. Možete i sami zaključiti da ako izgledate bolje da ćete puno lakše moći prihvatiti sebe i nećete biti tjeskobni. Stručnjaci se slažu da tjelovježbe kao što je hodanje, plivanje i trčanje jako puno znače za podizanje samopouzdanja. Imajte na umu da je najbolja tjelovježba upravo ona u kojoj najviše uživate. Ako imate problema sa samopouzdanjem, pravac teretana i polako počnite sa vježbanjem, neće proći puno vremena prije prvih rezultata.

Smanjuje mogućnost da dobijete rak

Sve više i više znanstvenih studija su pokazale da redovitom tjelovježbom smanjuje šanse da dobijete rak. Tome ide u prilog, da je trećina bolesti raka uzrokovana lošim stilom života i pretilošću. Žene koje redovito vježbaju mogu smanjiti svoje šanse da obole od raka za otprilike 30 – 40%. Nemojte dozvoliti da dobijete rak, počnite se aktivno baviti tjelovježbom i uživajte u životu.

J.B.

Komentari