Hampton dijeta

Tvorac Hampton dijete je vrlo cijenjeni bivši medicinski direktor Atkins Diet Centra Fred Pescatore. On kao stručnjak za dijete nam...

Tvorac hampton dijete je vrlo cijenjeni bivši medicinski direktor Atkins Diet Centra Fred Pescatore. On kao stručnjak za dijete nam obećava bržu i učinkovitiju dijetu uz manje sastojaka.
Hampton je dijeta sa malom količinom ugljikohidrata koja djeluje kao mediteranska dijeta za salo. Pogledajmo osnovne prednosti Hampton dijete koja je reformirana verzija tradicionalne Atkins dijete.


Dijeta

Osnovne smjernice:
Porcija nije toliko važna kao kvaliteta. Dijeta preporuča konzumiranje hrane bogate omega-3 masnim kiselinama, kao što je riba losos u cjelini. Mediteranska mast sadrži monosaturadsku mast koja je vrlo zdrava i osnovni sastojak u planu prehrane. Smanjenjem ugljikohidrata u prehrani od vitalne je važnosti, količina ovisi o cilju koliko osoba želi smršaviti . Ako želite smršaviti 4.5 kg trebate konzumirati manje od 30 grama dnevno. S druge strane oni koji žele smršaviti manje od 10 kilograma dozvoljeno je povećati unos na 40 do 60 grama. Hrana je grupirana u skladu sa ovim načelima:

GRUPA A oni koji pripadaju ovoj grupi smršavit će više od 4.5 kilograma trebali bi imati dnevni unos 23-26grama.

GRUPA B oni koji žele izgubiti manje od 4.5 kilograma trebali bi imati dnevni unos 40-43 grama ugljikohidrata.

GRUPA C ova grupa sadrži popis namirnica koje se dodaju u osnovni plana mršavljenja kada je prethodni postupak pokazao rezultate. Uzima se 65 grama ugljikohidrata dnevno, vrlo je preporučljivo uključiti ulje u kuhanje, jer ulje ima blagotvoran učinak na naš metabolizam.

Plan dijete se temelji na učinku ulja australskog oraščića kao najbogatije ulje bez masnoća i kolesterola. Jedna od nedostataka dijete je činjenica da je potrebne sastojke vrlo teško nabaviti čitateljima. Više ih morate naručiti u specijaliziranim dućanima. Osim toga oni su često preskupi za prosječne ljude.

Komentari