Pripreme za začeće

Liječnike fascinira kako se događaj kao što je začeće može izvesti bez ikakvih priprema jer se često događa da do trudnoće dođe iznenadno pod alkoholom ili nekim drugim opojnim sredstvom. Vrlo je važno pripremiti se, jer donošenje novog života na svijet nije mala stvar.

Liječnike fascinira kako se događaj kao što je začeće može izvesti bez ikakvih priprema jer se često događa da do trudnoće dođe iznenadno pod alkoholom ili nekim drugim opojnim sredstvom. Vrlo je važno pripremiti se, jer donošenje novog života na svijet nije mala stvar.

Pripremite se za zacece
wavebreakmedia ltd/Shutterstock.com

Svaki čovjek bi trebao poduzimati sve potrebne mjere kako bi na svijet donio zdravo dijete. Stoga svatko tko želi postati roditelj trebao bi posjetiti liječnika da se ustanovi zdravstveno stanje. Treba povesti računa o tome da li roditelji imaju dovoljno jak imunološki sustav, da im ne nedostaje vitamina, da alkohol ili uživanje duhana ne utječu na dijete.

Liječnici su ustvrdili i propisali točno određena pravila kojih se svatko tko želi postati roditelj mora držati. Držeći se ovih pravila povećavate svoje šanse da na svijet donesete zdravo dijete bez ikakvih bolesti i deformacija. Pravila se sastoje od par savjeta koja trebate primijeniti na svakodnevni život i pretvoriti ih u naviku. Za vas smo danas priredili tih par pravila u nadi da ćemo vam pomoći oko začeća zdravog djeteta, da i vi i dijete skupa uživate, ono u djetinjstvu, a vi u roditeljstvu.

Pravila kojih se trebate pridržavati su:

- roditelji trebaju izbjegavati svaki pregled sa zračenjem koji bi mogao utjecati na spermatozoide i jajašca, i to dva mjeseca prije začeća. Rendgensko zračenje može oštetiti jajašce i spermatozoid (potrebno je 6 tjedana spermatozoidu da sazrije, a jajašcu još više vremena od toga). Stoga izbjegavajte ovakve preglede.

- konzultirajte liječnika da vam prepiše terapiju ili dijetu koja će pomoći u detoksikaciji i čišćenju organizma. Ovaj postupak inače traje dva do tri mjeseca.

- važno je u tijelo unositi vitamine, pogotovo su korisni vitamini A, E, te vitamini iz grupe B

- tri mjeseca prije začeća potrebno je prestati pušiti i unositi alkohol u organizam.

- tjelovježba je također jedno od pravila, ako redovito vježbate povećavaju se šanse za začećem.

- od velike je važnosti da u tri mjeseca prije začeća izbjegavate virusna oboljenja, jer većina virusnih oboljenja utječe na spermatozoide te loše utječu na kromosomske promjene.

U današnjici se ne pridaje veliko značenje činu kao što je začeće, no stručnjaci upozoravaju da se čovjek mora boriti i odricati za svoje potomstvo kako bi ono bilo zdravo. Za razliku od prošlosti, danas imamo na raspolaganju razna sredstva kako bi si olakšali život, no i mi također moramo utjecati na to. Jer uz malo odricanja, na svijet će doći zdravo dijete, koje će ubrzo postati samostalno i neće morati ovisiti o nikome.
Obavezno kontaktirajte liječnika kako bi poduzeli prave preventivne mjere i na svijet donijeli zdravo dijete te kako bi ono bez ikakvih poteškoća raslo i razvijalo se, te uživalo u svom djetinjstvu, a i kako bi vi uživali u roditeljstvu i gledali kako vaše dijete odrasta u samostalnu i predivnu jedinku.

Komentari