Lifestyle

Planirate putovanje? Saznajte što ponijeti u svom kovčegu

Planirate putovanje? Saznajte što ponijeti u svom kovčegu Putovanje - sama riječ evocira osjećaj uzbuđenja i avanture. Međutim, prije nego što krenete na svoje sljedeće putovanje, važno je razmisliti o tome što ćete ponijeti sa sobom. Izbor pravog kovčega i odgovarajućih modnih kombinacija može značiti razliku između ugodnog putovanja i stresa na putu.

Osjetite oštru bol ako konzumirate nešto hladno ili slatko?

Osjetite oštru bol ako konzumirate nešto hladno ili slatko?

Popili ste nešto hladno, ili pak ste pojeli nešto slatko, a odmah nakon toga je uslijedila oštra bol u zubu? Najvjerojatnije je riječ o osjetljivim zubima. Bol se također javlja i kad četkate zube? U nastavku možete pročitati par savjeta kako tu bol spriječiti i ublažiti.
Posljedice previše vitamina B12

Posljedice previše vitamina B12

Vitamin B12 je čest vitaminski dodatak koji se unosi u tijelo bilo u tabletama ili kroz hranu. U normalnim uvjetima je potpuno bezopasan, no prevelika količina B12 može imati i vrlo negativne nuspojave.
Cistitis ili upala mjehura

Cistitis ili upala mjehura

Žene su često zarobljene u začaranom krugu upale mokraćnog mjehura koji se uporno ponavlja. Neki od simptoma cistitisa su žarenje pri mokrenju, mutna mokraća, krv u mokraći i slično. Bolest se često može zamijeniti sa upalom bubrega.
Savjeti za bolji san

Savjeti za bolji san

Svakoga od nas preko dana uhvati umor, za to je kriv loš san. U nastavku pročitajte kako da imate bolji san, da se ujutro budite odmorni i svježi. Pomoću ovih par jednostavnih pravila pobijedite umor preko dana i u nove pothvate idite puni energije.

Ispravan način konzumiranja određenih namirnica

Svi mi mislimo da namirnice kao što je kupus ili maslinovo ulje zdravo u svakom obliku u kojem ga možemo konzumirati, no to nije točno. Neke namirnice imaju potpuno drugačija svojstva kada se konzumiraju na različite načine.
Blagodati češnjaka

Blagodati češnjaka

Češnjak čovjeku može biti od velike koristi i bez kuhanja. Češnjak pomaže od liječenja prehlade preko atletskog stopala do odbijanja komaraca i popravljanja stakla. Za vas smo priredili par korisnih savjeta kako možete iskoristiti češnjak.
Sevdah Jazz Magic Night s Elmom i prijateljima

Sevdah Jazz Magic Night s Elmom i prijateljima

„Sevdah je prozor koji nas vodi u svijet emocija i nadahnuća Istoka i Zapada. Nama Europljanima nudi izdašno bogatstvo Orijenta, a našim istočnjačkim susjedima svo blago zapadnog europskog stvaralaštva“ rekao je o sevdahu Nigel Osborne, poznati britanski skladatelj.
Vino – hrana za dušu i tijelo

Vino – hrana za dušu i tijelo

Još u drevnim vremenima vino je bilo poznato kao napitak dostojan bogova, stoga s pravom mu stoji naziv božanski nektara. Vino je jedan od najstarijih napitaka poznatih čovjeku. Vino je i danas prisutno na svakom koraku.