Lifestyle

Posljedice previše vitamina B12

Posljedice previše vitamina B12

Vitamin B12 je čest vitaminski dodatak koji se unosi u tijelo bilo u tabletama ili kroz hranu. U normalnim uvjetima je potpuno bezopasan, no prevelika količina B12 može imati i vrlo negativne nuspojave.
Cistitis ili upala mjehura

Cistitis ili upala mjehura

Žene su često zarobljene u začaranom krugu upale mokraćnog mjehura koji se uporno ponavlja. Neki od simptoma cistitisa su žarenje pri mokrenju, mutna mokraća, krv u mokraći i slično. Bolest se često može zamijeniti sa upalom bubrega.
Savjeti za bolji san

Savjeti za bolji san

Svakoga od nas preko dana uhvati umor, za to je kriv loš san. U nastavku pročitajte kako da imate bolji san, da se ujutro budite odmorni i svježi. Pomoću ovih par jednostavnih pravila pobijedite umor preko dana i u nove pothvate idite puni energije.

Ispravan način konzumiranja određenih namirnica

Svi mi mislimo da namirnice kao što je kupus ili maslinovo ulje zdravo u svakom obliku u kojem ga možemo konzumirati, no to nije točno. Neke namirnice imaju potpuno drugačija svojstva kada se konzumiraju na različite načine.
Blagodati češnjaka

Blagodati češnjaka

Češnjak čovjeku može biti od velike koristi i bez kuhanja. Češnjak pomaže od liječenja prehlade preko atletskog stopala do odbijanja komaraca i popravljanja stakla. Za vas smo priredili par korisnih savjeta kako možete iskoristiti češnjak.
Sevdah Jazz Magic Night s Elmom i prijateljima

Sevdah Jazz Magic Night s Elmom i prijateljima

„Sevdah je prozor koji nas vodi u svijet emocija i nadahnuća Istoka i Zapada. Nama Europljanima nudi izdašno bogatstvo Orijenta, a našim istočnjačkim susjedima svo blago zapadnog europskog stvaralaštva“ rekao je o sevdahu Nigel Osborne, poznati britanski skladatelj.
Vino – hrana za dušu i tijelo

Vino – hrana za dušu i tijelo

Još u drevnim vremenima vino je bilo poznato kao napitak dostojan bogova, stoga s pravom mu stoji naziv božanski nektara. Vino je jedan od najstarijih napitaka poznatih čovjeku. Vino je i danas prisutno na svakom koraku.
Sve što bi trebali znati o kavi

Sve što bi trebali znati o kavi

Kava je namirnica koja nas svako jutro razbudi, zbog svojih poročnih svojstava često je na lošem glasu. No što je to tako loše u kavi? Stručnjaci su došli do zapanjujućeg otkrića – ako konzumiramo kavu u mjeri, ona je jako dobra za naše zdravlje.
Kako se riješiti gljivične infekcije na stopalima

Kako se riješiti gljivične infekcije na stopalima

Gljivične infekcije su vrlo raširen problem. Gljivice se mogu pojaviti na različitim dijelovima tijela, kao što su nožni prsti, ruke, a postoji i slučajeva gdje su se pojavile i na tjemenu. Kako bi se gljivice brzo razmnožile, potrebna im je vlaga i malo topline.