5 namirnica koje uspješno sprječavaju bol u zglobovima

Koje su to namirnice koje vam mogu pomoći u borbi s bolnim zglobovima možete pročitati u nastavku. Đumbir – stoljećima prije nego što su otkriveni lijekovi protiv bolova postajao je đumbir...

Koje su to namirnice koje vam mogu pomoći u borbi s bolnim zglobovima možete pročitati u nastavku.

Đumbir – stoljećima prije nego što su otkriveni lijekovi protiv bolova postajao je đumbir. Ova čarobna namirnica se unosila u tijelo putem čaja ili juhe. Đumbir je dokazan kao protuupalni lijek. Preporučuje se njegovo korištenje preko zimskih mjeseci kada nam prijeti artritis. No imajte na umu da đumbir slabi krv, stoga ako ste slabokrvni, trebate ga izbjegavati.

Za zglobove je dobar zeleni čaj
Dusan Zidar/Shutterstock.com

Muškatna tikva – tajna muškatne tikve je ta što ona sadrži visoke količine karotenoida. Ovi organski spojevi sprječavaju rizik pojave reumatičnog artritisa i ostale upalne poremećaje. Tikva također sadrži vitamin C koji pomaže u razvijanju kostiju i hrskavica.

Zeleni čaj – antioksidanti u zelenom čaju su melem za ranu osobama koje boluju od ukočenih udova i zglobova. Dodajte malo limuna u vaš zeleni čaj i osjetiti ćete osjećaj opuštanja dok limun stvara kolagen koji je od velike važnosti za zdrav život.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje – studije su pokazale da ekstra djevičansko maslinovo ulje zadrži polifenole koji se uspješno bore s upalama i donose osjećaj opuštenosti vašim mišićima i zglobovima.

Gljive – vjerojatno ste ugodno iznenađeni kao i mi. Šampinjoni i Shiitake gljive su vrlo dobre vrste gljiva koje pomažu kod opuštanja zglobova i samim time sprječavaju bol u istima.

Komentari