Kava kao pomoć za ljepotu

Odlična vijest za ljubitelje kave! Kava nije samo ugodno piće, svojim svojstvima pozitivno utječe na ljepotu i ono još bitnije zdravstveno stanje organizma. Plodovi kave su vrlo bogati antioksidantima.

Antioksidanti su dobri u borbi protiv starenja, smanjuje rizik od dijabetesa i drugih bolesti. Kava može smanjiti nastanak ciroze jetre, ima svojstvo diuretika, tako da sprečava zatvor, također se koristi za "čišćenje" debelog crijeva.
Smatra se da kofein iz kave smanjuje podočnjake i natečenost oči. Kava se koristi u velikom broju anticelulitnih krema jer pomaže smanjenje celulita.

Kava
Valentyn Volkov/Shutterstock.com

Prednosti kave za ljepotu!
Sve što trebate učiniti je pomiješati mljevenu kavu s djevičanskim maslinovim uljem dok ne dobijete smjesu kao tijesto. Potom sa dobivenom smjesom namažite trbuh i noge, smanjuje vidljivi celulit i uklanja mrtve stanice kože. Maslinovo ulje učinit će vašu kožu glatkom i nježnom.
Budite oprezni s kavom, ispijanje kave u velikim količinama nije dobro za vaše tijelo, ali dvije šalice kave na dan su optimalna mjera za vaš organizam.
Zapamtite, sve te prednosti se ne odnose na instant kava.

Komentari