Kava, poljubac i ostali neobični načini koji pomažu da ne budete bolesni

Zasigurno ste čuli za antioksidante i bili ste vjerni dobrom starom vitaminu C, no što još može pomoći vašem tijelu da bude u dobroj formi?

U Nastavku možete pročitati koji su to neobični načini, koji će vam pomoći da ostanete zdravi i poletni!

  1. Izbjegavajte suhi zrak. Suhi zrak je savršeno mjesto za razvoj virusa koji izazivaju prehladu i gripu. Razlog tomu je što virusi preživljavaju duže u prostorima gdje je vlažnost zraka mala. Ako ste često prehlađeni, nabavite ovlaživač zraka.
  2. Poljubac – jeste li znali da je poljubac savršen u borbi protiv prehlade i gripe? Izmjenjujući bakterije sa osobom s kojom se ljubite, alarmirate tijelo da ojača svoj obrambeni sustav i osnaži imunološki sustav. Ipak to ne znači da se trebate ljubiti sa svakom osobom koja je prehlađena i kiše.
  3. Slušanje glazbe – istraživanja su pokazala da se razina istog imunoglobulina povećava kad slušate glazbu kao što je jazz, blues ili lagani rock. Preporučuje se da slušate glazbu minimalno 30 minuta dnevno, pogotovo ako ste pod stresom. Čak i kad ste prestali slušati glazbu razina IgA raste još 30 minuta.
  4. Zagrijte se – istraživanja su pokazala da isto kao što je dobro piti velike količine vode kad ste bolesni, sjedenje u sauni također može očistiti vaše tijelo od otrova i izbaciti prehladu i gripu iz vašeg tijela.
  5. Brzo hodanje (ne trčanje) – istraživanja su također pokazala da brzo hodanje otprilike 45 minuta četiri ili više puta na tjedan može ojačati vaš imunološki sustav i minimalizirati rizik od obolijevanja.

Komentari