Hrana koja pomaže detoksikaciji vašeg tijela

Detoksikacija vašeg tijela znači odstranjivanje štetnih supstanci koje tijelo tijekom vremena akumulira. Kada odlučite iz prehrane izbaciti brzu hranu, šećer, svinjetinu, crveno meso i junk food, možete ih zamijeniti hranom koja će pomoći detoksikaciji.

Detoksikacija vašeg tijela znači odstranjivanje štetnih supstanci koje tijelo tijekom vremena akumulira. Kada odlučite iz prehrane izbaciti brzu hranu, šećer, svinjetinu, crveno meso i junk food, možete ih zamijeniti hranom koja će pomoći detoksikaciji. Detoksikaciju možete početi povećanim unosom tekućine u organizam, čišćenje probavnog trakta, te jedući hranu koja stimulira rad jetre kako bi ona što uspješnije obavljala detoksikaciju vašeg tijela.

detoksikacija-tijela

Hidratizirajte svoje tijelo
Pijte dosta vode i ostale tekućine. Voda će svojim oksidirajućim djelovanjem utjecati na stanice, te tako i na krv koja je važan čimbenik detoksikacije. Izbjegavajte kofein i zašećerene napitke, zamijenite ih sokovima od voća i povrća, te biljnim čajevima. Zeleni čaj je sjajan izbor za detoksikaciju i proces čišćenja jetre.

Voće i povrće
Jedite što više zelenog povrća i svježeg voća. Klorofil prirodno uništava toksine. Voće i povrće sadrže antioksidanse, vitamine, minerale.

Limun
Limun je prirodni čistač, i za tijelo i za okoliš. Limun sadrži vitamin c, koji je jako dobar detoksikator. Uništava loše supstance koje se talože u vašem tijelu.

Potočarka
Listovi i pupovi ove biljke su prirodni diuretik. Kako konzumirate puno više tekućine prilikom detoksikacije, ovaj diuretik će pomoći odstranjivanju toksina.

Stimulatori jetre
Češnjak, sezam i kupus su stimulatori jetre. Češnjak i kupus aktiviraju proizvodnju enzima u jetri. Sezam štiti stanice jetre i tako čuva središnji detoksikacijski centar vašeg tijela.

Upozorenje
Konzultirajte vašeg liječnika prije procesa detoksikacije. Razgovarajte o planu prehrane kako bi odredili koja prehrana je najbolja za vas.

Komentari