Nekoliko pitanja koja ne bi trebali postaviti trudnoj kolegici s posla

Svima nam se to barem jednom dogodilo, kolegica s posla objavi trudnoću, i odmah ju svi obasipaju s razno raznim pitanjima. Koliko dugo je trudna? Kako se osjeća? Da li je uzbuđena?

Svima nam se to barem jednom dogodilo, kolegica s posla objavi trudnoću, i odmah ju svi obasipaju s razno raznim pitanjima. Koliko dugo je trudna? Kako se osjeća? Da li je uzbuđena? Veliki broj žena je zapravo sretan što može sa svojim prijateljicama i kolegicama razgovarati o ovom uzbudljivom vremenu u životu. Neke žene drže granicu, i vrlo im je neugodno razgovarati o ovim temama u uredu.

Trudnoća i posao
S.Borisov/Shutterstock.com

Koliko ono imaš godina? – majka se može postati i sa 40, no ako ona tu informaciju nije podijelila s vama nije baš na vama da to ispitujete. Možda je ona općenito osjetljiva na svoju dob i uplašena da ljudi ne donose nagle zaključke o njezinom zdravlju i zdravlju djeteta.

Koliko si dobila kilograma? – u svakom slučaju, dobitak kilograma je nešto sa čime će se svaka majka susresti. Ipak to ne znači da je vaša kolegica s posla dovoljno sigurna u sebe što se tiče kilograma. Iako može biti očito da je „nabacila“ koji kilogram, nemojte dozvoliti da se cijeli razgovor vrti oko toga.

Koliko dugo pokušavate? – iako je u većini slučajeva ovo pitanje nevino u namjeri, ono s druge strane kod majke otvara vrata o dvije vrlo neugodne teme: spolni odnos i plodnost. Da li vas zaista toliko zanima koliko često vaša kolegica stupa u seksualne odnose? Možda nije bilo jednostavno začeti prirodnim putem, nego se morala podvrgnuti umjetnoj oplodnji ili tretmanima za poboljšavanje plodnosti . Bilo kako bilo, ovo nije baš pitanje koje će pokrenuti čavrljanje.

Hoćeš li se vratiti na posao? – odluka o tome da li je bolje ostati doma s djetetom ili se bolje vratiti na posao nije baš lagana. Stoga bi bilo najbolje da ne ispitujete puno o ovoj temi. Nemojte joj stvarati dodatan pritisak o ovoj osjetljivoj temi. Moguće je da još nije donijela ovu odluku i stoga bi bilo vrlo neumjesno da razgovarate o tome gdje svi mogu čuti.

Koliko djece planirate imati? – neke žene već godinama imaju točno određenu brojku djece koju žele imati, no većina nas ipak to prepušta sudbini. Nije baš prikladno da pitate koliko će djece imati, a još ni ovo nije rodila.

Da li ćete krstiti dijete? – religija je u zadnje vrijeme vrlo osjetljiva tema, pogotovo u uredu, stoga uzbuđenje oko prinove ne morate ugasiti ovim pitanjem. Majci će možda biti vrlo neugodno ako nema religijsku pozadinu kakva odgovara atmosferi u uredu. Kao i kod politike ova tema je zabranjena.

Komentari