Hrana koja je zdrava za trudnice

Na policama trgovačkih lanaca nalaze se mnogobrojne oku privlačne namirnice, no šteta je što je velika većina takve hrane puna konzervansa i ostalih sastojaka koje trebate izbjegavati tijekom trudnoće.

Ipak postoji brojna hrana koja je dostupna i ukusna, a također i vrlo dobra za trudnice. Namirnice koje su niže navedene idealne su za međuobroke.

  1. Voće – uzmite bananu, jabuku, naranču ili bilo koje vama ukusno voće. Važno je napomenuti da svakako birate svježe voće umjesto zaslađenog umjetnog kompota.
  2. Povrće – sve povrće je zdravo i preporuča ga se konzumirati u trudnoći, idealno bi bilo jesti domaće nešpricano povrće. Oguljena mrkva može izdržati cijeli dan i može poslužiti kao zamjena za grickalice.
  3. Grožđice – mala doza grožđoca ima velika hranjiva svojstva jer je puna željeza, vlakana i kalija, te zadovoljava potrebu za slatkim.
  4. Jogurt – jedna čaša jogurta vašem tijelu osigurava 25% vaše dnevne potrebe kalcija, proteina i drugih vrlo važnih minerala i vitamina.
  5. Zdrave grickalice – zdjelica puna cjelovitih žitarica, vaše omiljenog osušenog voća i orašastih plodova idealan su međuobrok. Možete ih bez ikakvog straha grickati cijeli dan. Ovo će vam omogućiti potrebnu dnevnu dozu minerala i vitamina.
  6. Sok od cijeđene naranče obogaćen kalcijem i vitaminom D – samo pola čaše cijeđenog soka od naranče osigurava pola vaših dnevnih potreba za vitaminom C.

Nadamo se da ste pronašli nešto što vam odgovara i da ćete uživati u trudnoći bez izbjegavanja ukusne hrane.

Komentari