Lijepi u trudnoći

Trudnoća ne treba ženi davati osjećaj nesigurnosti, važno je da se u tom blaženom stanju osjećamo lijepo i ispunjeno. Iako trudnoća čini kosu i kožu sjajnijom te ženi daje energiju, mogu se pojaviti i neki manji problemi.

Trudnoća ne treba ženi davati osjećaj nesigurnosti, važno je da se u tom blaženom stanju osjećamo lijepo i ispunjeno. Iako trudnoća čini kosu i kožu sjajnijom te ženi daje energiju, mogu se pojaviti i neki manji problemi. Ako se bojite strija, izraženih vena te dobitka kilograma, postoji par stvari koji vam mogu pomoći da se osjećate lijepo za vrijeme trudnoće. Za vas smo priredili par korisnih savjeta.

Trudnoca i ljepota
S.Borisov/Shutterstock.com

Učinite vašu kosu predivnom, a vaše dijete sigurnim tako da ne stavljate nikakve agresivne preparate na nju. U devet mjeseci trudnoće, vaša će kosa rasti brzo te će imati sjaj kakav nikad prije nije imala, iskoristite priliku da se vratite na svoju prirodnu boju. Ako primijetite da vam je kosa masna ili pak suha, koristite regenerator na prirodnoj bazi.

Melazma gravidarum ili maska trudnoće je čest problem trudnicama, to su tamne mrlje na obrazima trudnice. S melazmom se možete boriti prirodnom maskom od naranči, jabuka i jagoda koji će vašoj koži vratiti prirodnu boju.

Za vrijeme trudnoće akne liječite svježim limunom. Jednostavno trljajte polovicu limuna po akni, te ostavite sok 15 minuta nakon čega isperite toplom vodom te osušite.

Strije uklonite laganom masažom kombinacijom vitamina E i uljem badema. Ovaj tretman bi trebali početi što prije primjenjivati kako bi spriječili pojavu strija.

Izražene vene spriječite tako da noge držite malo podignute prilikom sjedenja i spavanja.
Održavajte zdravu prehranu s puno voća i povrća, te prirodnim sokovima i vodom. Vrlo je važno da vi i vaše dijete dobijete puno vitamina i minerala kako bi održali ravnotežu i snagu.

Redovita tjelovježba je također vrlo važna, tjelovježba na dnevnoj bazi će vas održati u dobroj formi te ćete se tako osjećati lijepo i atraktivno. Vodite brigu o svom tijelu i uživajte u blaženom stanju.

Komentari