Anidimi/Shutterstock

5 namirnica koje trebate uvrstiti u redovitu prehranu

Postoji toliko puno namirnica bogatih hranjivim tvarima koje će biti prava gozba za na organizam

Svi smo mi čuli da je potrebno barem jednom dnevno pojesti jednu jabuku, no što je s ostalim namirnicama? Postoji toliko puno namirnica bogatih hranjivim tvarima koje će biti prava gozba za na organizam. Za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam nabrojati 5 namirnica koje trebate unijeti u svoju redovitu prehranu. Teško je povjerovati koliko samo nekoliko namirnica mogu imati učinka.

Banana

Banana je poznata kao jedan od najboljih izvora hranjivih tvari, neki stručnjaci čak smatraju da je banana pomalo radioaktivna zbog velike količine kalija u sebi. Banana je također savršen izvor vitamina B6, puna je ugljikohidrata, vitamina i željeza. Banana također dokazano pomaže u borbi sa depresijom.

Rajčice

Vrlo često se rajčice vode kao povrće, no one su zapravo voće. Bez obzira na klasifikaciju rajčice su jedne od najboljih namirnica pune hranjivih tvari, te sadrže velike doze antioksidanata. Rajčice možete konzumirate na razne načine, bilo da se nalaze u salatama, juhi, kao umaci, one će uvijek upotpuniti svaki obrok sa svojim specifičnim okusom.

Atričoka

Atričoka je jedna od najranije kultiviranih vrsta povrća. Ovo povrće je bogato vlaknima i magnezijem. Vrlo veliki broj ljudi se slaže da nema ništa bolje od artičoke poslužene sa topljenim maslacem.

Jagode

Jagode su jedna vrsta voća koje je svestrana isto onoliko koliko se brzo i kvari. Jagode se inače jedu brzo i svježe. Ovo voće sadrži vrlo velik broj hranjivih tvari, te su prepune vitamina C i fitonutrijenata. Još jedna pogodnost jagoda je ta što su pune antioksidanta koji se bore sa slobodnim radikalima (elementi koji oštećuju naše stanice).

Kivi

Osim toga što je na glasu kao „čupavo“ voće za koje se dobro morate namučiti da ga očistite, kivi sadrži iznimno visoku razinu vitamina C. Osim toga u njemu se nalaze i zavidne količine vlakana i kalija.

J.B.

Komentari