10 namirnica za koje niste znali da sadrže šećer

Šećer se nalazi u raznim skrivenim i neočekivanim mjestima. Konzumiranje šećera povezano s velikim brojem bolesti (čak i nekoliko čajnih žličica može usporiti vaš imunološki sustav 6 sati) vrlo je važno da pazite na unos šećera u vaš organizam.

Šećer se nalazi u raznim skrivenim i neočekivanim mjestima. Konzumiranje šećera povezano s velikim brojem bolesti (čak i nekoliko čajnih žličica može usporiti vaš imunološki sustav 6 sati) vrlo je važno da pazite na unos šećera u vaš organizam. Jedan od najboljih načina da spriječite unos šećera jest da izbjegavate namirnice čiji sastojci u sebi sadrže nastavak –oza, kao što je glukoza, fruktoza i slično. Ovaj nastavak znači prisutnost šećera u namirnici. U nastavku pročitajte koje su to namirnice koje sadrže šećer, a da toga niste bili svjesni.

Šećer u hrani
Kuleczka/Shutterstock.com


1. Većina pakirane hrane i hrane iz restorana sadrži velike količine šećera. To je razlog zašto je ta hrana tako mekana.

2. Šećer (u obliku kukuruznog sirupa i dehidriranog šećernog sirupa) često se dodaje u hamburgere jer skraćuje vrijeme pečenja.

3. Ribe se prije konzerviranja drže u šećernoj glazuri kako ne bi izgubila svoja hranjiva svojstva.

4. Velike klaonice dodaju šećer u prehranu životinjama prije klanja kako bi se popravio okus mesa i boja.

5. Neki lanci brze hrane u svoju piletinu ubrizgavaju injekcije šećera ili meda zbog okusa.

6. Šećer se često dodaje u prerađeno meso, slaninu i konzervirano meso.

7. Šećer se također dodaje i u kocke za juhu.

8. Maslac od kikirikija inače glasi kao zdrava hrana, no kupovni maslac od kikirikija sadrži velike količine šećera. Stoga ako ste u mogućnosti, proizvedite domaći maslac od kikirikija.

9. Sve pahuljice za doručak sadrže šećer. Vrlo često na njima piše da ne sadrže šećer, istina je dakako drugačija.

10. Kečap i kompoti sadrže iznimno velike količine šećera.

Komentari