Sličnost muškaraca i pasa

Muškarci su poput pasa. Nemojte odmah pomisliti da je u pitanju seksistička izjava razočarane djevojke...

Muškarci su poput pasa. Nemojte odmah pomisliti da je u pitanju seksistička izjava razočarane djevojke, u pitanju je znanstvena činjenica.

Najnovija istraživanja pokazuju da muški primjerci ljudske i pseće vrste snižavaju svoje glasove u trenucima kad žele izgledati snažno i dominirati nad onima s kojima su u kontaktu. Psi reže na ljude i ostale pse, a muškarci čine isto (barem kad je riječ o ostalim muškarcima).

Istraživanja su također pokazala je dojam fizičke dominantnosti to izraženiji što je glas niži. Ukoliko se nađu u situacijama gdje se osjećaju ugroženima, muškarci će nesvjesno sniziti ton svog glasa. Eto, nije sve u stasu, nego ima nešto i u glasu. Barem kad je riječ o psima i muškarcima.

Psi i muškarci

Komentari

Igor Ognjenović
Igor Ognjenović

Igor Ognjenović je voditelj i redovni predavač Centra za astrološku edukaciju u Zagrebu. Astrologijom se počeo baviti u sklopu američkog Rosicrucian Fellowshipa, a tradicionalnu astrologiju specijalizirao na Academy of Predictive Astrology pod vodstvom Roberta Zollera. Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti objavljivao je u Jutarnjem listu, Fokusu, Astro magazinu i Svjetlosti. Napisao je knjigu "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka".