Muškarci koji puno gledaju televiziju boluju od impotencije

Stižu loše vijesti za sve one muškarce koji se stalno izležavaju gledajući televiziju i pri tome još naručuju...

Stižu loše vijesti za sve one muškarce koji se stalno izležavaju gledajući televiziju i pri tome još naručuju brzu hranu. Ovo će ih sigurno pogoditi. Naime, najnovija istraživanja su pokazala da čak 18 posto muškaraca starijih od 20 godina pati od problema s erekcijom koji su povezani uz premalo fizičke aktivnosti, lošu ishranu i pretjerano gledanje televizije.

Da stvar bude još gora takav način života prati i opasnost od dijabetesa i povećanog krvnog tlaka. "Rezultati koje smo dobili potvrđuju da aktivan način života, više kretanja i manje prejedanja, osim što je dobar za naše srce, također pozitivno utječe i na naše seksualno zdravlje. To je samo još jedan razlog da se maknete sa svojih trosjeda i počnete nešto trenirati", rekla je epidemiologinja Elizabeth Selvin sa Sveučilišta Johns Hopkins iz Baltimorea.

Istraživanje koje je ona provela bavilo se pojavljivanjem problema s erekcijom, to jest impotencijom. Tom prilikom je ustanovila kako čak 18 milijuna američkih muškaraca ulazi u kategoriju onih koji se ne mogu u potpunosti iskazati svoju muškost. Problemi s erekcijom prisutni su kod 5.1% muškaraca između 20 i 39 godina, 14.8% između 40 i 59 godina, dok seniori između 60 i 69 godina pate u iznosu od 43.8%, a oni preko 70 godina čak 70.2%.

Istovremeno polovica muškaraca koja ima dijabetes ima i probleme s erekcijom, a čak 90 posto impotentnih muškaraca se jako živcira i ima visoki krvni tlak, povišen kolesterol, a i ovisni su o pušenju. Pri tome za sve te bolesti imaju daleko veće šanse oni pripadnici muškog roda koji svoj smisao života pronalaze u gledanju televizora tri ili više sati dnevno. Oni koji su tu naviku sveli na manje od jednog sata svega toga su pošteđeni.

Muškarci i TV
 

Komentari