Odvikavanje od bočice

Odvikavanje od bočice je vrlo važan korak u razvoju djeteta. Pedijatri će vam reći da polako odvikavate dijete od bočice kada dođu na kontrolu nakon što su napunili jednu godinu.

Odvikavanje od bočice je vrlo važan korak u razvoju djeteta. Pedijatri će vam reći da polako odvikavate dijete od bočice kada dođu na kontrolu nakon što su napunili jednu godinu. Za vas smo pripremili članak u kojem ćemo vam pokazati načine kako da odviknete dijete od bočice.

Hrana na bocicu
Ilyashenko Oleksiy/Shutterstock.com

Odvikavanje treba početi što ranije jer će pretjerana količina mlijeka početi oštećivati dječje zubiće. Stoga počnite što ranije. Polako upoznajte svoje dijete i s alternativnim bočicama umjesto bočice sa dudom.

Kako bi vama i bebi bilo lakše, polako zamjenjujte bočicu s konkretnom hranom, počevši od popodnevnog hranjenja kako bi smanjili unos mlijeka možete ga razvodniti, ali pomalo.

Bočice sa plastičnim poklopcem dolaze u raznim oblicima i bojama, što šarenije to bolje. Nakon što djeca naviknu piti iz takvih bočica slijedi upoznavanje s običnim šalicama. Kada dođe do zamjenjivanja bočice s konkretnom hranom, možete dijete zavarati tako da kad dođe vrijeme obroka, date mu konkretnu hranu kao što je voće, keksi i sl. maleni su kao spužve i upijaju sve što kažete, stoga objasnite svom djetetu što se događa.

Najvažnije od je svega da kad jednom odlučite odviknuti dijete od bočice, pridržavajte se toga. Bit će i suza i odbijanja, no upornost dovodi do uspjeha.

Komentari