Kako odabrati bočicu za vaše dijete?

Uza svu literaturu o kemikalijama i opasnostima koje prejete, važno je znati koja je najbolja bočica za vaše dijete. Kada kupujete bočicu povedite računa da je bočica BPA-free, što znači da u njoj ne postoje tragovi kemijske supstance Bisfenol A.

Uza svu literaturu o kemikalijama i opasnostima koje prijete, važno je znati koja je najbolja bočica za vaše dijete. Kada kupujete bočicu povedite računa da je bočica BPA-free, što znači da u njoj ne postoje tragovi kemijske supstance Bisfenol A. Od 2006. godine većina proizvođača bočica je iz prodaje povuklo proizvode koji sadrže spornu supstancu, no opasnost još uvijek postoji.

Bočica za bebe
StockLite/Shutterstock.com

Pročitajte nekoliko savjeta kako da djetetu omogućite sigurno hranjenje na bočicu.

  • Uvijek koristite staklenu bočicu prije plastične. Očito je da staklena bočica ne sadrži plastiku, te samim time u njoj ne postoje opasne i otrovne supstance koje možemo pronaći u plastičnim bočicama.
  • Izbjegavajte bočice od tvrde plastike koji na sebi sadrže oznaku 7 ili „PC“. Tvrda plastika sa ovim oznakama može sadržavati tragove BPA. U prodaji možete pronaći bočice koje na svojoj deklaraciji imaju otisnuto da su BPA-free te da imaju broje 1, 2 i 5 u malom trokutiću na dnu bočice. Nemojte koristiti plastične uloške za bočicu zbog mogućnosti tragova kemikalija.
  • Kupite veću bočicu, iako je vaše dijete još vrlo malo. Male bočice se preporučuju manjoj djeci, no oni jako brzo rastu. Uštedjet ćete si novca koje možete puno bolje iskoristiti.
  • Koristite silikonsku dudu prije one od lateksa. Dude od lateksa su često prozivane zbog svojih alergenih i kancerogenih svojstava. Male bebe trebaju imati dudu s manjom rupicom, pošto trebaju jače vući, dok je kod većih beba obrnuto. Kada kupujete dude, uzmite više komada jer bebe znaju biti izbirljive.
  • Kada dezinficirate dude i bočice, činite to u posudi s vodom koja ključa. Nikako nemojte dezinficirati bočicu i dudu u mikrovalnoj pećnici. Mikrovalna pećnica može sadržavati kemikalije te ih prenijeti u unutrašnjost bočice, a samim time i u organizam vaše bebe.

 

Komentari