Piotr Marcinski/Shutterstock

Koliko je alkohol loš u trudnoći i dok dojite

Povremena konzumacija male količine alkohola neće značajno utjecati na rast i razvoj vašeg djeteta, no stručnjaci napominju da dojilje kao i trudnice trebaju izbjegavati alkohol.

Alkohol također može doći do vašeg djeteta preko mlijeka, stoga probajte u vremenskom periodu kada dojite izbjegavati konzumiranje alkohola.

Studije su pokazale da djeca prilikom dojenja konzumiraju manje mlijeka u četiri sata nakon što ste u tijelo unijeli bilo kakav oblik alkohola. Ne samo da će vaše dijete konzumiranje manje količine mlijeka, one će, vjerovali vi to ili ne, postati mamurni i zaspati puno brže nakon što ste konzumirali alkohol. Iako se to čini kao dobra solucija, zapravo se iza toga krije puno više problema. Dijete će imati vrlo nemiran san i buditi se svako malo. Također će vas značajnija konzumacija alkohola onemogućiti da se pravilno brinete za svoje dijete.

Ako ste se pak odlučili za povremenu konzumaciju omiljenog alkoholnog pića, imajte na umu da je potrebno dva do tri sata da vaše tijelo u potpunosti eliminira alkohol jedne čaše piva ili vina. To vrijeme pak ovisi o vašoj tjelesnoj građi koliko možete alkohola popiti, no što više alkohola pijete, vašem tijelu će trebati puno više vremena da taj alkohol eliminira iz vašeg organizma. Stoga se majkama preporučuje da ako planiraju održati zdravicu, naprave to neposredno nakon dojenja da njezino tijelo uspije eliminirati taj alkohol.

Stručnjaci savjetuju da izbjegavate alkoholu trudnoći i dok dojite jer ono može štetno utjecati na vašu bebu.

Komentari