Mogući problemi u trudnoći

Svaka žena želi zdravu trudnoću, no realno gledano pojavljuju se problemi svake vrste. Problemi u trudnoći variraju od neznatnih pa sve do onih teških komplikacija.

Svaka žena želi zdravu trudnoću, no realno gledano pojavljuju se problemi svake vrste. Problemi u trudnoći variraju od neznatnih pa sve do onih teških komplikacija.

Problemi u trudnoci

Rizični faktori u trudnoći
Na sreću, postoje neki rizični faktori koje žene mogu izbjeći u trudnoći, te imati zdravu trudnoću i dijete. Opće poznata činjenica je ta da treba izbjegavati dim cigareta i alkohol, odnosno koje se trebate pridržavati da bi sve prošlo bez većih poteškoća. Izbjegavajte određenu hranu, te svakako redovito idite na ultrazvuk i vađenje krvi, te tako imajte kontrolu nad svojom trudnoćom da možete na vrijeme uočiti probleme i komplikacije. Redovita posjeta liječniku smanjit će mogućnost da tijekom trudnoće nešto krene loše.

Komplikacije u trudnoći
Ako majka izbjegava supstance koje loše utječu na trudnoću svejedno se mogu pojaviti nepredviđene komplikacije. Poznavajući simptome možete pomoći u ranoj dijagnozi te tako na vrijeme riješiti moguće komplikacije. I još jednom napominjemo da je najbitnije da redovito posjećujete liječnika jer komplikacije ne samo da mogu utjecati na majku, mogu se također pojaviti i komplikacije kod nerođene bebe.

Spolno prenosive bolesti i trudnoća
Ako majka ima spolno prenosivu bolest i dijete će ju imati, a to svakako želite izbjeći. Raspitajte se o testiranju na iste, te ih na vrijeme izliječite. Spolno prenosive bolesti su mnogo opasnije za nerođeno dijete. Postoje tretmani koje vaše dijete mogu zaštiti od spolnih bolesti dok su još u majčinoj utrobi. Vrlo je važno da na vrijeme poduzmete prave korake i zaštitite sebe i nerođeno dijete.

J.B.

Komentari