Hranom do boljeg seksa

Studije pokazuju kako određeni vitamini i minerali mogu utjecati na razinu hormona, pojačati živčanu osjetljivost i učiniti da seks izbije na razne profinjene, a ipak primjetne načine.

Studije pokazuju kako određeni vitamini i minerali mogu utjecati na razinu hormona, pojačati živčanu osjetljivost i učiniti da seks izbije na razne profinjene, a ipak primjetne načine. Sljedeći puta kada se za vrijeme večere budete osjećali tako zaljubljeno, provjerite nalazi li se na stolu i neka od slijedećih namirnica…možda ju odlučite uvrstiti u vaš svakodnevni jelovnik. Dobar tek!

Jagode i čokolada

Jagode
Naravno, ove male, punašne bobice same po sebi izgledaju zgodno i seksi. No, povrh toga, one sadrže antioksidante i poboljšavaju cirkulaciju, što povećava vaše šanse za vrući susret.

Jaja
Tvrdo kuhana, kajgana, na oko, ili na koji god način želite jaja su puna vitamina B6, koji pomaže vašem tijelu uravnotežiti razine hormona i nositi se sa stresom. Ubija li vam odnos sa šefom ili punicom volju za ljubavnim trenucima, naručite omlet kako biste stvari stavili na svoje mjesto, ili pokušajte s drugom hranom koja sadrži vitamin B6 (špinat, mrkve, grašak, sjemenke suncokreta, riba, pšenične klice)

Odrezak
Mesojedi, radujte se! Govedina i iznutrice mogu zauzdati proizvodnju prolaktina, hormona koji u visokim razinama može prigušiti vaš nagon za seksom. Ali ni vi ljubitelji povrća, ne trebate brinuti, istu živahnost možete dobiti iz smeđe riže, integralnog kruha, zelenog lisnatog povrća, i sireva poput Cheshire ili Lancashire.

Češnjak
Garantirano je da će vam dah biti oružje za masovno uništenje satima nakon što ste konzumirali češnjak, ali pustimo tu sitnicu, i to specifično povrće začinit će vaš seksualni život proširujući krvne žile i poboljšavajući cirkulaciju.

Čokolada
Postoji dobar razlog zašto je ovaj ljekoviti proizvod kakaovca odabrala većina žena. Ona sadrži smjesu zvanu metiksantin, koji potiče otpuštanje dopamina u tijelu. To vas zauzvrat može dovesti u stanje da se opijete od zadovoljstva i otopite u njegovom naručju.

Naranče
Hrana bogata vitaminom C nije samo dobra u borbi protiv prehlade, može potaknuti i pokoji dodir. To je zato što vitamin C podiže razine oksitocina, hormona koji vas ohrabruje da se vežete na najizravniji način koji je nama ljudima poznat – zagrljajem.

Zobene pahuljice
Ove žitarice koje obično povezujemo sa doručkom možda ne izgledaju seksi, ali studije pokazuju da zob povećava razinu testosterona u krvi (jutarnji seks, tko je za?)

Đumbir
Bez obzira da li ga uzimate u čaju ili u sklopu obroka, ova istočnjačka biljka poslastica je za vaš organizam. Od nje će vam čitav organizam vibrirati obnovljenom seksualnom energijom.

Orasi
Ova grickalica je puna masnih kiselina koje su glavna komponenta seksualnih hormona. Pa, izvolite, posipajte ih po salati ili dodajte u smjesu za kolače kako biste do večeras bili u punoj spremi.

Med
Zaslađujete čaj medom? Prijeđite na ovu alternativu. Sadrži boron, mineral koji može povećati razinu testosterona u vašem tijelu, a baš tesosteron je odgovoran za libido.

Komentari