7 razloga zašto piti zeleni čaj

Jeste li se ikada pitali čemu tolika zbrka oko zelenog čaja? Ovaj vrlo ukusni napitak ima bezbrojne zdravstvene pogodnosti za svakoga tko ga pije na dnevnoj bazi.

Jeste li se ikada pitali čemu tolika zbrka oko zelenog čaja? Ovaj vrlo ukusni napitak ima bezbrojne zdravstvene pogodnosti za svakoga tko ga pije na dnevnoj bazi. Zeleni čaj sadrži moćne hranjive tvari iz biljke koje su poznate kao epigalokatehin-3-galat ili EGCG. No to nije jedini spoj koji se može pronaći u zelenom čaju i koji vam može pomoći sa svojim zdravstvenim pogodnostima.

pozitivan ucinak zelenog caja
kuleczka/Shutterstock.com


1. Zeleni čaj je veliki borac s masnoćama. Razlog tomu je prisutnost aktivnog sastojka EGCG-a koji uspješno topi masne naslage u vašem tijelu.

2. Skida masne naslage s trbuha. Posljednja istraživanja su pokazala da EGCG kojeg možemo pronaći u zelenom čaju uspješno topi salo u abdomenu i smanjuje masne naslage u tom predjelu za nevjerojatnih 77%

3. Održava vam energiju balansirajući razinu šećera u krvi. Pomoću svojih aktivnih sastojaka zeleni čaj uspješno održava razinu šećera u krvi.

4. Istraživanja su pokazala da zeleni čaj aktivno sudjeluje u borbi s rakom pluća. Zaustavlja razvoj raka debelog crijeva. Razne studije su dokazale da zeleni čaj uspješno liječe rak debelog crijeva. Istraživanja su pokazala također da zeleni čaj razara stanice raka prostate.

5. Sprječava oštećenja na koži i pojavu prvih bora.

6. Ubija slobodne radikale

7. I ono što je super kod zelenog čaja je njegov okus koji osvježava.

Komentari