Malyugin/Shutterstock

Budite zadovoljni svojim trudnim tijelom

Ako ste prestrašeni oko promjena na tijelu, uvijek imajte činjenicu da se te promjene događaju sa vrlo dobrim razlogom

U današnjem članku ćemo vam kroz nekoliko jednostavnih savjeta pokušati pomoći da se osjećate bolje i da budete u potpunosti zadovoljni svojim trudnim tijelom. Bilo da već godinama sanjate o trudnoći, ili vas je pak na iznenadila trudnoća, možete očekivati razne promjene na vašem tijelu. Možete samo zamišljati i vesliti se promjenama koje će vaše tijelo pretrpjeti kako novi život raste u vama, no s druge strane ta spoznaja vrlo često zna biti jako strašna.

Ako ste prestrašeni oko promjena na tijelu, ili se pak brinete da će trudnoća negativno utjecati na vaš izgled, na umu uvijek imajte činjenicu da se te promjene događaju sa vrlo dobrim razlogom. A taj razlog je da stvarate novi život u vama. Sa ovim na umu, za vas smo priredili par smjernica koje će vam pomoći da se pripremite na promjenu tijela koja vas očekuje kroz narednih devet mjeseci.

Ostanite aktivni

Kada god se osjećate napuhnuto ili vas pak trbuh boli, jednostavno ustajanje sa ležaja vam može predstavljati pravi pothvat. No vrlo je važno da se oduprete potrebi da ostanete zavaljeni i nadati se da će vam biti bolje. Petnaestak minuta hoda ili malo joge će vam pomoći da se osjećate bolje i da zaboravite na činjenicu da ste trudni. Još jedan razlog da se pokrenete je da tjelovježba održava mišićnu masu, snagu i izdržljivost. To vam uvelike može pomoći da uspješno izdržite višak kilograma koje nosite. Vrlo je važno da se pripremite za znatne količine fizičkog stresa koje uzrokuju trudovi i da što lakše pretrpite porođaj.

Nemojte ni u kojem slučaju podcjenjivati moć šminke

Šminka može napraviti čudesa tijekom trudnoće. Šminka prvenstveno može biti od velike pomoći da se osjećate bolje i da sami sebi budete predivni. Svjetski poznati vizažisti smatraju da je šminkanje tijekom trudnoće jedan od boljih načina da se osjećate bolje. Razlog tomu je da žene koje koriste šminku imaju osjećaj da drže sve konce svoga izgleda u rukama. U trudnoći možete isprobavati nove nijanse šminke i pri tome se zabaviti. Prednost šminke jest da, iako se vrlo lako može isprati, ona majkama daje dodatan pogon da se osjećaju bolje.

Izbjegavajte drastične promjene frizure

Jedna od prednosti trudnoće je da, zahvaljujući trudničkim hormonima, vaša kosa postaje gušća i sjajnija. Razlog tomu je da ne gubite toliko kose kao inače. Neke žene mogu zamijetiti da im se promijenila i tekstura kose, te da su im vlasi postale sjajnije. Ako imate prirodno gustu kosu, i pojavljuje se strah da nećete moći baratati sa tolikom količinom kose, kratke frizure su odgovor na sva vaša pitanja. Nemojte biti u zabludi da su ove promjene na kosi trajne, te se također nemojte previše oslanjati na to da će vaša kosa biti takva i poslije trudnoće. Frizeri diljem svijeta koji su upoznati sa ovom pojavom savjetuju majkama da ne prave prevelike promjene na kosi. Ako napravite prevelike promjene možete biti vrlo razočarani kada vam se kosa vrati u normalu, te nemojte pretjerivati sa promjenama, dovoljno je malo da izgledate super.

Potaknite modnog dizajnera u sebi

U današnje vrijeme modni dizajneri širom svijeta su posvetili dovoljno pažnje odjeći za trudnice. Ovo je pravo vrijeme da izgledate preslatko, a uz to da zablistate i mamite poglede svojim izgledom. Mogućnosti su bezbrojne, sve što trebate učiniti jest da nađete nešto što će odgovarati vašem stilu. I još jednu stvar imajte na umu, nikada nećete pogriješiti sa crnom. Dobra odjeća i nekoliko dodataka može od vas učiniti vrlo trendi mamu, a beba u stomaku će biti vaš najbolji modni dodatak. Šalovi vaš saveznik u ovom razdoblju, oni će vam dati osjećaj profinjenosti koji će mamiti poglede.

Nemojte zanemariti svoju kožu

Vaša koža u trudnoći može jako stradati zbog silnih hormonskih promjena koje se događaju u vašem tijelu. Vrlo je važno da se dobro pobrinete za svoju kožu tokom trudnoće, uz pravilnu njegu možete spriječiti oštećenja na koži koja se pojave nakon porođaja. Ovo će vam zasigurno pomoći da se osjećate bolje i da izgledate bolje.

Opustite se u salonu ljepote ili centru za wellnes

Manikura i pedikura mogu vam podići samopouzdanje i dobrom osjećaju. Uz ovo ubacite još i masažu kako bi upotpunili osjećaj zadovoljstva. Nema boljeg osjećaja od toga da vas netko tretira kao kraljicu, barem na sat ili dva. Ako pak nemate novca za masaže, možete se i kod kuće opuštati u toploj kupki.

Podsjetite sebe da trebate biti dobro raspoloženi

Ako ne možete stati u odjeću koja vam je prije nekoliko mjeseci bila prevelika, to vam može naružiti raspoloženje, uvijek sebe podsjetite da ćete uskoro biti majka i opet stati u odjeću. Zapamtite da ste lijepi onoliko koliko se osjećate tako.

J.B.

Komentari