Zašto bebe plaču i kako ih smiriti?

Plakanje bebe je uobičajena pojava, neke majke dirne više od drugih. Kada dijete zaplače roditelji se uplaše da se nešto nije dogodilo njihovom djetetu. Bebe plaču s razlogom, bilo to zbog gladi, dosade ili nelagode.

Plakanje bebe je uobičajena pojava, neke majke dirne više od drugih. Kada dijete zaplače roditelji se uplaše da se nešto nije dogodilo njihovom djetetu. Bebe plaču s razlogom, bilo to zbog gladi, dosade ili nelagode. Ako shvatite razlog suza, brzom reakcijom možete ih zaustaviti. Priredili smo članak u kojem ćemo vam kroz par koraka pomoći da suza više nema.

Plač bebe
Piotr Marcinsk/Shutterstock.com

Ostanite mirni – jedina komunikacija koju vaše dijete ima s vama je plakanje. Prirodna pojava je da bebe plaču. To je njezin način da kaže što ili koga želi. Ostanite mirni i pokušajte shvatiti što želi.

Riječima uklonite suze – bebe osjećaju najveću ugodu kada čuju majčin glas. Čitajući knjigu, novine ili pak sastojke na kutiji pahuljica pomaže vašem djetetu sa se opusti i umiri. Ako baš želite djetetu dati poslasticu i odagnati suze, otpjevajte joj nježnu pjesmu, beba će garantirano uživati.

Zvukovi – različiti zvukovi mogu brzo ukloniti suze iz bebinih očiju. Neke bebe uživaju u ritmičnim zvukovima kao što je zvuk perilice za rublje, ili pak zvuk kazaljke na satu. Velika većina ljudi tvrdi da njihovo dijete najbolje spava uz zvuk usisivača i automobila.

Ljuljanje – lagano ljuljanje može učiniti čuda u opuštanju vašeg djeteta. Vjeruje se da ljuljanje u skladu smiruje dijete.

Opuštanje – čak i s par mjeseci vaše dijete može osjetiti vaše promjene raspoloženja. Ako se pod pritiskom ili stresom od plakanja, pogoršat ćete situaciju. Opustite se, nježno s njom razgovarajte, kada se vi smirite, neće proći dugo i beba će biti mirna.

Komentari