Kako odjenuti svoju bebu za ljeto?

Pronalaženje idealne odjeće za svoju bebu za toplih dana uzrokuje mnoge brige za žene. Oblačenje svoje...

Pronalaženje idealne odjeće za svoju bebu za toplih dana uzrokuje mnoge brige za žene. Oblačenje svoje bebe je problem za mnoge mlade roditelje, jer mnogo puta je teško utvrditi je li djetetu prevruće ili mu treba dodatna odjeća. Pročitajte naše savjete kako da odjenete svoju bebu za ljeto.

Kako se ljeto približava, majke su sve više zabrinute o tome kako odjenuti svoje dijete da bude spremno za sve temperaturne uvjete. U ovo doba godine vremenske prilike brzo mogu promijeniti iz sunčanog i vrućeg u kišovito i vjetrovito. Stoga je ključno naučiti neke osnovne stvari kako odjenuti svoju bebu bez previše odjeće te joj dati da se osjeća ugodno.

Oprezno sa suncem
epicureyka/Shutterstock.com

Dječji body je iznimno praktičan i osnovni odjevni predmet, koji ne bi trebao nedostajati u ormaru vaše bebe. On drži pelenu na mjestu i ne stvara nabore na leđima. Body kratkih rukava napravljen od 100% čistog pamuka omogućava jednostavnu upotrebu i maksimalnu udobnost za vaše dijete, dajući bebinoj koži da diše čak i za vrućih ljetnih dana.

Druga važna stvar na koju morate obratiti pozornost je da ne odjenete previše odjeće na svoju bebu. Novorođenče uglavnom treba jedan sloj odjeće više u usporedbi s odraslom osobom. U slučaju da vaše dijete već hoda, nećete trebati taj dodatan sloj odjeće. Ako je vrijeme dovoljno toplo da vi obučete kratke rukave, onda bi to bio i dobar izbor za dijete. U slučaju da zahladi, bilo bi dobro imati sa sobom vesticu ili laganu jaknicu. Osim toga, provjerite da li ste uzeli dodatne hlače i dekicu, u slučaju da uđete u klimatizirani prostor ili se nađete vani za večernjih sati. Tako možete biti sigurni da ste pružili svom djetetu pravilnu zaštitu protiv hladnoće.

Zaštitite vlasište svoje bebe od jakog sunca i uvijek pokrijte njegovu ili njezinu glavu sa šeširom. To će pružati hlad za bebino lice i vrat da ga zaštiti od jakih i štetnih zraka. Ovaj odjevni predmet je nužan kada se spremate na duge šetnje ili tijekom putovanja.

Za vrućih ljetnih dana bose noge su u redu, ali uvijek pazite da vaše dijete nije izloženo direktnom suncu. Ne zaboravite da djeca imaju jako osjetljivu kožu, stoga obratite pažnju da se namažu kremom s visokim zaštitnim faktorom.

Jedna od najvažnijih stvari je da redovito provjerite ruke i stopala djeteta kad ste vani. Također, iako vama može biti vruće na topli ljetni dan, novorođenče može lako pokupiti prehladu. Kako bi spriječili to, pobrinite se da uvijek imate dodatni par čarapa i rukavica sa sobom u slučaju da ih vaše dijete treba.

Po noći, ako je temperatura oko 22-24 °C, možete pustiti bebu da spava u pidžami bez korištenja vreća za spavanje. Za više od 26-27 °C, odjeću za spavanje također može staviti na stranu.
Kad se radi o odijevanju beba, mnogi su roditelji skloni pogreškama u biranju lijepe odjeće bez razmišljanja o praktičnosti. Ne dozvolite si da vas zavaraju slatkim dizajnom i lijepim bojama, jer je glavni prioritet udobnost i dobrobit vaše bebe.

Ljeti kao i u svakom drugom godišnjem dobu, izaberite odjeću koja je prave veličine, od prirodnih materijala i ugodna za nošenje. Uvijek provjerite bebinu temperaturu da spriječite prehladu i pobrinite se da se on ili ona osjeća ugodno čak i za najtoplijih ljetnih dana.
 

Komentari