Kako da beba lakše zaspe?

Postoji mnogo načina koji pomažu da dijete brže zaspe i spava duže, a vi ste dužni da osluškujete potrebe vašeg djeteta i zajednički odlučite koji je najbolji za vas. Najvažnije je da pronađete tehniku koja odgovara vama i vašem djetetu.

Postoji mnogo načina koji pomažu da dijete brže zaspe i spava duže, a vi ste dužni da osluškujete potrebe vašeg djeteta i zajednički odlučite koji je najbolji za vas. Najvažnije je da pronađete tehniku koja odgovara vama i vašem djetetu. Isprobavanje je najbolji način da utvrdite najidealniji način za vas.

Spavanje male bebe

Topla kupka
Kupanje bebe u toploj kupki prije spavanja može pomoći da se beba opusti i lakše utone u san. Na tržištu postoje čak i kupke koje su namijenjene za večernje kupanje vaše bebe koje ju dodatno opuštaju. Međutim kod djece koja se vole igrati u kupki, špricati i zabavljati se u tom slučaju, topla kupka nije najbolje rješenje.

Lagana glazba
Uspavanke mogu pomoći vašem djetetu da zaspe. Glazbu možete reproducirati ili pomoću glazbene igračke, CD-a, ili mobitelom. Bebe vole zvuk svojih roditelja, glasove, pokušajte pjevanjem uspavati dijete. Za djecu koja su osjetljiva na glazbu to može biti previše stimulativno. Znatiželjne beba će gledati gdje je izvor glazbe, te ako vaše dijete pokazuje ljubav prema glazbi, ono će vjerojatno biti uzbuđeno prije nego mamurno kad ju čuje.

Ljuljanje
Većina beba će zaspati prilikom ljuljanja, no da li to stvarno želite?! Djeca koja se naviknu na ljuljanje obično imaju problem kad se probude i shvate da ih se više ne ljulja i počinju negodovati.

Hranjenje
Mnoge bebe zaspu prilikom hranjenje bilo na dojci ili boci. Iako to nije nužno loša stvar, to može promicati navike da mora sisati kako bi zaspala. Postupno odvikavajte bebu od sisanja ili bočice tako da joj date dudu varalicu, koju će na kraju prihvatiti kao zamjenu i neće se buniti.

Važno je da osluškujete vašu bebu i prilagodite se jedno drugome, te pronađete najbolji način kako bi se uspjeli odmoriti.

Komentari