Ukusne namirnice koje pomažu u borbi s masnim naslagama

Ako se želite zauvijek riješiti masnih naslaga na trbuhu tada vam je potrebna hrana koja vrlo uspješno sagorijeva masne naslage.

Ako se želite zauvijek riješiti masnih naslaga na trbuhu tada vam je potrebna hrana koja vrlo uspješno sagorijeva masne naslage. Često kad pomislimo na hranu koja sagorijeva masne naslage, sjetimo se bezukusne i bljutave hrane. Nije nužno da hrana koja pomaže u gubitku masnih naslaga da je i neukusna. U nastavku možete pročitati koje su to namirnice da imaju tako čudotvorno djelovanje.

Masne naslage
Anidimi/Shutterstock.com

Rajčica – rajčice sadrže likopen, antioksidant koji se vrlo rijetko pojavljuje u hrani. Studije pokazuju da rajčica također štiti kožu od štetnih ultraljubičastih zračenja, te sprječava razvoj pojedinih tipova raka, a uz to smanjuje kolesterol. Rajčica sadrži velike količine magnezija, vlakana te vitamina C.

Zeljasto povrće – špinat, kupus, salata, blitva, kelj, sve su ovo biljke pune vlakana i hranjivih tvari. Istraživanja su pokazala da se u zeljastom povrću nalazi velika koncentracija vitamina i antioksidanta koji sprječavaju pojavu osjećaja gladi i štite vas od srčanih bolesti, raka i gubitka pamćenja.

Potočarka – lisnato povrće koje služi kao prirodni diuretik te vrlo snažna u borbi s rakom. Studije pokazuju da ljudi koji regularno jedu potočarku, su vrlo zaštićeni od raka pluća.

Mahunarke – ove biljke su također veliki izvor vlakana. Pomažu vam stabilizirati šećer u krvi i održavati ga u granicama normalnog. U njima također možemo pronaći zamjetnu razinu kalija, vrlo važnog minerala koji sprječava dehidraciju i pojavu visokog krvnog tlaka.

Češnjak i luk – ove dinamične biljke sadrže fitonutrijente koji razaraju masne naslage u tijelu i snižavaju razinu kolesterola. Luk i češnjak također ubijaju viruse, bakterije i gljivice, te štite od srčanih bolesti. Još jedna pogodnost luka i češnjaka jest ta da pomažu u gubitku kilograma bez da budete izloženi bolestima.

Tikvica – tikvica je vrlo zasitna, ukusna, a opet niskokalorična namirnica. Tikvica sadrži velike količine vitamina A, te ju je vrlo lagano pripremiti, a opet ju možete jesti i sirovu.

Ljuta paprika – ovaj žestoki začin smanjuje potrebu za inzulinom ubrzavajući metabolizam i smanjivanjem razine šećera u krvi. Idući obrok začinite paprikom i uživajte u njezinim pogodnostima.

Bundeva – ovo niskokalorično povrće je bogato kalijem i beta – karotenom. Njezina prirodna slatkoća daje poseban okus prilikom priprave. Bundeva je također veliki izvor vitamina A, C i E. Kod dijabetičara se preporuča konzumacija bundeve.

Cimet – samo jedna žličica cimeta dnevno ubrzava metabolizam 20 puta. Osim toga cimet također snižava razinu šećera u krvi koja dovodi do skladištenja masnih naslaga.

Komentari