Christo/Shutterstock

Kako brzo izgubiti masne naslage na trbuhu?

Ljeto nam je već na vratima, već lagano počinjemo razmišljati o moru izležavanju na suncu, ali kad se sjetite naslaga na trbuhu nije vam više tako ugodno.

Ljeto nam je već na vratima, već lagano počinjemo razmišljati o moru izležavanju na suncu, ali kad se sjetite naslaga na trbuhu nije vam više tako ugodno. Koje su to radnje i hrana koja pomaže smanjiti naslage na trbuhu.

 

Dovoljna količina tekućine

Niti u jednom trenutku nemojte zaboraviti unijeti dovoljnu količinu tekućine u tijelo. Bilo bi dobro da uvijek uza sebe imate bočicu sa vodom, te da popijete malo vode tu i tamo. Voda će pomoći da se osjećate sitim, i nećete više imati potrebu za kupovinom skupih i nezdravih sokova jer nećete biti žedni. Pokušajte ovo i već za nekoliko tjedana vidjet ćete prve rezultate.

Spavanje

Jeste li se ikada pitali kako na prirodan način izgubiti masne naslage s trbuha? Stručnjaci diljem svijeta su se složili oko jednog, potreban vam je dobar i zaslužen odmor. Razmislite dva puta ako ste se odlučili raditi dugo u noć, jer to povećava glad i završit ćete tražeći nešto za pojesti u kasnim noćnim satima, to nikako nije dobro. Razlog zašto se to događa leži u činjenici da kada ste umorni vaše tijelo proizvodi poveću količinu grelina, hormona koji potiče želju za šećerom. S druge strane, ako sami sebi uskraćujete san, to isto može utjecati na vaše hormone, pogotovo na kortizol. Kortizol je steroidni hormon koji dovodi do povećane količine glukoze u krvi i čuvanja zaliha glukoze, a samim time uzrokuje taloženje masnih naslaga na trbuhu. Stručnjaci preporučuju da dnevno barem sedam sati spavate, te ćete se probuditi puni energiju spremni za jutarnju tjelovježbu.

Liječenje vitaminom C

Vrlo je važno znati da vitamin C glavna supstanca koja održava ravnotežu kortizola. Osim toga što održava ravnotežu kortizola u vašem tijelu. Karnitin je vrlo važan spoj koji naše tijelo koristi da pretvori mast u gorivo koje pokreće naše tijelo i daje mu snagu. Na ovaj način, osim toga što ćete vrlo uspješno gubiti kalorije, željenu težinu ćete dostići puno brže i lakše. Kako bi proizveli što više karnitina jednostavno u svoju prehranu ubacite više naranči, kivija, kelja. Na ovaj način ćete spriječiti pojavu velikog broja bolesti, a uz to ćete brže i lakše vratiti se u formu.
 

Komentari